Actualitate

Iranul l-a executat pe bărbatul care a ajutat SUA să-l localizeze pe generalul Soleimani

Iranul a executat luni un bărbat declarat vinovat de spionarea forţelor armate iraniene în favoarea SUA şi Israelului, în mod concret pentru că le-a ajutat să-l localizeze pe general iranian Qassem Soleimani ucis într-un atac cu dronă, a anunţat justiţia iraniană, informează AFP.

"Condamnarea lui Mahmoud Moussavi Majd pentru spionaj a fost executată luni dimineaţa, pentru ca acest caz al trădării lui faţă de ţara sa să fie închis pentru totdeauna", a informat site-ul oficial al justiţiei iraniene, Mizan Online.

Moussavi Majd a fost acuzat de furnizarea de informaţii SUA şi Israelului asupra deplasărilor generalului Qasem Soleimani, ucis la începutul lui ianuarie într-un atac cu dronă american la Bagdad.

Arhitect al strategiei iraniene în Orientul Mijlociu, puternicul general Soleimani, comandantul Forţei Quds pentru operaţiuni externe a Gardienilor Rezoluţiei, a fost ucis pe 3 ianuarie, într-un atac aerian american în faţa aeroportului internaţional din Bagdad, alături de locotenentul său din Irak, Abou Mehdi al-Mouhandis, liderul paramilitarilor pro-Iran din această ţară.

Pentru a justifica ordinul de a-l ucide, preşedintele american Donald Trump a dat asigurări după decesul lui că Soleimani, pe care el l-a calificat drept "teroristul numărul 1" în lume, pregătea atacuri "iminente" împotriva unor diplomaţi şi militari americani.

Drept ripostă la uciderea lui Soleimani, Iranul a lansat rachete împotriva unor baze irakiene ce găzduiau soldaţi americani, provocând importante pagube materiale, dar nu şi victime, potrivit Washingtonului.

AGERPRES

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *