Timpul Liber

Irina Loghin şi Fuego dau start la concerte electorale

Irina Loghin şi Fuego nu sunt la prima experienţă electorală în Moldova. Ei au evoluat şi la alegerile din anul trecut, cântând pentru acelaşi partid. Surse din interiorul formaţiunii nu au dorit să dezvăluie ce onorarii au cerut artiştii. Presa românească scrie că, peste Prut, aceştia iau pentru un recital de o oră 1500 de euro (Irina Loghin) şi 3000 de euro (Fuego).

Şi majoritatea artiştilor locali sunt implicaţi în campania electorală. Unii cântă exclusiv pentru anumiţi concurenţi electorali, alţii pentru mai mulţi. Potrivit surselor noastre, deja au evoluat „Catarsis” la Vorniceni, Anişoara Puică la Sireţ, Ana şi Natalia Barbu la Zubreşti, sate din raionul Străşeni. Toţi au cântat în susţinerea PLDM, formaţiune care preconizează în total 27 de concerte numai în acest raion, adică câte unul în fiecare sat. Un alt concert a avut loc duminica trecută la Drochia, unde au evoluat „Lăutarii”.

Unii interpreţi nu doar cântă, dar apar şi în spoturile electorale. Este cazul lui Ion Suruceanu, Nelly Ciobanu, Olia Tira, Geta Burlacu şi Roman Iagupov de la „Zdob şi Zdub” care fac publicitate PD-ului.

Nu rămâne în urmă de colegii din AIE nici PL. La ceremonia de lansare a partidului în campania electorală, care a avut loc la Cetatea Sorocii, au evoluat Nicu Ţărnă, Maria Iliuţ şi Tudor Ungureanu. Nicu Ţărnă ne-a declarat că va cânta pentru „toţi liberalii”, adică şi pentru PL, şi pentru PLDM. „Este poziţia mea civică, pun şi eu umărul pentru că îmi pasă şi nu vreau să revină la putere comuniştii”.

Deocamdată, nu ştim dacă şi PCRM va delecta alegătorii cu concerte electorale, dar anul trecut, când era la guvernare, formaţiunea a fost lider la acest capitol. Potrivit unui document desecretizat primăvara trecută, Vladimir Voronin îi dădea indicaţii, în preajma scrutinului din 5 aprilie 2009, vicepremierului de atunci, Victor Stepaniuc, să constituie trei grupuri de artişti-agitatori. „Cu bani şi ţiganii cântă şi dansează!?”, a scris Voronin pe documentul în care Stepaniuc îi prezenta sumele de bani solicitate de artiştii care urmau să cânte pentru PCRM. Un interpret urma să fie plătit cu 2-5 mii de lei, iar o formaţie cu 12 mii de lei, suma totală pentru 30 de concerte fiind de aproape două milioane de lei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *