Artă

Irina Puică, „Codreanca”: Dansul este pentru mine un mod de a mă exprima

Actualmente, este elevă în clasa a XII-a la Liceul „Liviu Deleanu” din capitală. Şi-a început activitatea în Ansamblul de dansuri sportive „Codreanca” în anul 2003 şi de atunci, timp de nouă ani, a reuşit să obţină mai multe victorii la campionatele din ţară şi de peste hotare. Cea mai importantă dintre acestea a fost titlul de campioană a R. Moldova, obţinut în 2010, la campionatul de dansuri sportive din ţară. A urmat apoi locul II, la cel mai mare concurs internaţional de dansuri sportive, care s-a desfăşurat în Germania. Împreună cu partenerul său de dans, Andrei Grosu, au participat la numeroase concursuri în Ucraina şi România, unde au cucerit, de regulă, unul dintre primele trei locuri, precum şi la campionatele de profil din oraşele Barcelona, Kiev, Vitebsk, la alte concursuri precum „German Open Championship”, „Dance Master”, „Ujgorod Open” etc.

Irina Puică s-a născut să fie dansatoare. Îmi povesteşte că a fost impresionată din prima zi când, împreună cu părinţii, a asistat la o lecţie de dans la „Сodreanca”. „Niciodată nu m-au impus părinţii să fac dansuri, mai degrabă eu am convins-o pe mama să mă înscrie la acest club de dansuri sportive. Prima lecţie mi-a plăcut şi… de atunci am rămas la „Codreanca”.

Deşi este elevă de liceu şi în acest an o aşteaptă bacalaureatul, iar repetiţiile de la „Codreanca” sunt intense şi îi solicită multă energie, Irina găseşte timp şi pentru alte activităţi. De vreo doi ani, ea îi învaţă să danseze pe copiii care frecventează Clubul sportiv de dans „Copilărie” din Chişinău. La întrebarea noastră, ce înseamnă dansul pentru ea, interlocutoarea mea a răspuns simplu: „Dansul este pentru mine un mod de a mă exprima. Atunci când sentimentele nu pot fi descrise în cuvinte, mişcările dansului te ajută să le redai cu precizie”.

Pe lângă pregătirile pentru bacalaureat, Irina studiază limba engleză. Dar nu uită nici de relaxare, care e deosebit de importantă în cazul ei, deoarece dansul presupune un mod de viaţă agitat.

După absolvirea liceului, în faţa ei se vor deschide noi oportunităţi. Irina ar vrea să studieze la Jurnalistică, iar pe viitor, dacă dansul va rămâne o prioritate în viaţa ei, visează să deschidă o şcoală de dansuri sportive, care să continue tradiţiile de la „Codreanca”.

Cristina Ignat,
stagiară la TIMPUL

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *