Actualitate

Israelul, acuzat că a amplasat dispozitive de interceptare a telefoanelor în apropierea Casei Albe pentru a-l spiona pe Trump

Dispozitivele miniaturale de supraveghere aveau ca scop adunarea de informații, inclusiv conținutul unor convorbiri telefonice. Guvernul american a ajuns la concluzia că în spatele acțiunii de spionaj s-ar fi aflat agenți din Israel, iar ținta ar fi fost chiar președintele SUA Donald Trump și colaboratorii săi.

Unul dintre cei trei foști oficiali din structurile de securitate și spionaj americane a precizat, sub acoperirea anonimatului, că Administrația Trump care se prezintă ca fiind una dintre cele mai pro-israeliene din istoria SUA, nu ar fi confruntat aliatul său pe această temă.

În schimb, cancelaria premierului israelian, Benjamin Netanyahu, a respins acuzațiile, calificându-le drept ”minciuni sfruntate” și a transmis că Israelul are un angajament vechi potrivit căruia nu se angajează în operațiuni de spionaj în SUA.

Președintele SUA Donald Trump a precizat că nu crede că Israelul l-a spionat.

"Nu cred asta. Nu cred că israelienii ne spionează. Îmi vine greu să cred", le-a spus Donald Trump reporterilor de la Casa Albă. Trump a evocat și faptul că Administrația sa are relații excelente cu Israelul, menționând în mod special recenta recunoaștere a Ierusalimului drept capitală a Israelului. "Orice este posibil, dar nu cred", a completat liderul de la Casa Albă.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *