UE / Nato

Israelul îşi reduce contribuţia financiară la ONU

Un comunicat al ministerului israelian de externe a menționat "discriminarea obsesivă față de Israel din partea ONU și a agențiilor sale" și a precizat că premierul Benjamin Netanyahu a decis să aloce fondurile respective pentru ajutoare internaționale și investiții în țări în curs de dezvoltare care susțin Israelul în instanțele internaționale.

Săptămâna trecută, un raportor special al ONU a acuzat Israelul, în fața Consiliului, de oprimarea palestinienilor și intensificarea represiunilor împotriva celor care susțin drepturile omului.

AFP notează că Israelul este singura țară din lume aflată pe ordinea de zi a fiecărei sesiuni a Consiliului, de trei ori pe an. Atât statul evreu, cât și aliatul său, SUA, au acuzat în repetate rânduri acest for de lipsă de obiectivitate.

Contribuția anuală a Israelului, de 11,7 milioane de dolari, a mai scăzut cu șase milioane de dolari și în decembrie anul trecut, când Consiliul de Securitate al ONU a adoptat rezoluția 2334 prin care a condamnat colonizarea de către evrei a teritoriilor palestiniene. Cu acea ocazie, Statele Unite nu și-au exercitat dreptul de veto, așa cum procedau de fiecare dată când se propuneau rezoluții anti-israeliene. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *