Actualitate

Israelul răspunde cu cinism la cinism. Netanyahu i-a transmis lui Putin că atacurile împotriva Siriei vor continua

Declaratia a fost facuta de Netanyahu la finalul convorbirii telefonice cu președintele rus, Vladimir Putin, scrie Times of Israel.

Premierul israelian i-a spus lui Putin că țara sa are drept scop prevenirea întăririi armatei iraniene în Siria. În special, fortele armate ale Israelului (Tzahal) vor continua să acționeze împotriva încercărilor de a desfășura trupe și armament iranian în Siria.

Astfel, Israelul respinge cu cinism o acțiune nu mai puțin cinica a Kremlinului, care a incercat sa profite de moartea militarilor sai pentru a împiedica pe viitor realizarea de atacuri aeriene asupra infrastructurii de razboi a aliatilor sai din Siria – Iran și gruparea terorista Hezbollah.

Ministerul Apărării rus a acuzat Israelul ca a creat o situație ce a dus la doborarea de catre apărarea antiaeriana siriana a avionului de recunoastere rusesc IL-20. Reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov a declarat că piloții israelieni au folosit IL-20 pe post de ”scut” impotriva antiaerienei siriene.

Amintim ca, în noaptea spre 18 septembrie, Fortele Aeriene Israeliene au atacat o facilitate militara siriana din regiunea Latakia, de unde, potrivit Israelului, urmau să fie transferate ilegal în Liban, pentru Iran și gruparea șiită „Hezbollah“ arme ”mortale de precizie”. Armata siriana a ripostat si a doborat avionul militar rusesc cu 15 militari la bord, aflati in misiunea deasupra Marii Mediterane.

Netanyahu a promis Rusiei că Israelul va furniza date despre circumstanțele atacurilor aeriene efectuate in Latakia, motiv pentru care a propus să-l trimită la Moscova pe șeful Forțelor aeriene israeliene.

http://www.paginaderusia.ro

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *