Ultima oră

ISTERIA INTERNETULUI. Kim Jong-un, “asasinat” pe Twitter

"Cel mai mare lider nord-coreean, Kim Jong-un, a fost asasinat în această dimineaţă la ora 2:45 ora Beijingului de persoane neidentificate care au intrat în locuinţa sa şi au fost ucise de gărzile de corp ale liderului. La ambasada coreeană din Beijing numărul maşinilor creşte rapid, acum sunt peste 30, agest gen de grupare de forţe nu a fost văzut de mai bine de doi ani. Vă rog verificaţi asta", se arată în mesajul care a atras atenția presei internaționale.

Pentru moment, informația nu a fost confirmată sau infirmată. Oamenii sunt sceptici, ținând cont că pe rețelele d socializare circulă adesea zvonuri false.

Potrivit CNN, un oficial american a declarat că nu au fost găsite dovezi că liderul nord coreean este mort.

Potrivit forbes.com, utilizatorul Tweeter @ChristianJMay a scris că liderul nord-coreean a fost ucis într-o cameră din Beijing. Asasinii au fost omorâți apoi de forțele de ordine.

Informația este cu atât mai implauzibilă cu cât nimeni nu știa despre o eventuală vizită a lui Kim Jong-un în China.

De la apariția informației pe site-ul de socializare și popularizarea ei în masă a fost numai un pas. Un cont de Tweeter fals al BBC a scris mai târziu: "BREAKING NEWS S-a confirmat! Liderul nord-corean a fost asasinat".

Siteul Gawker.com a revenit după câteva ore cu explicații suplimentare, potrivit cărora China va organiza ceremonii de comemorare a lui Kim Jong-il, pentru a marca 70 de ani de la nașterea sa.

Via Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *