Opozantul rus, închis imediat după ce s-a întors în țară, a contraatacat marți prin publicarea unei vaste anchete anticorupție ce îl vizează pe președintele Vladimir Putin și „palatul” imens pe care și l-ar fi construit pe malul Mării Negre.
În replică, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a respins acuzațiile, afirmând că "nu este adevărat".
Alexei Navalnîi, care a înregistrat videoclipul înainte de revenirea în Rusia, spune că Putin este beneficiarul unei vaste proprietăți și a unui palat în apropiere de localitatea rusească Gelendjik.
Domeniul foarte luxos are, printre altele, podgorii, o sală de hochei pe gheață și chiar un cazinou propriu. Construcția a fost finanțată, susține Navalnîi, de apropiați ai liderului de la Kremlin, precum directorul Rosneft Igor Secin sau omul de afaceri Ghenadi Timcenko.
"Este un stat în cadrul Rusiei. Și, în acest stat, nu există decât un singur țar inamovibil, Putin", acuză opozantul, adaugând că președintele rus este "obsedat de bogăție și de lux".
Conform acestuia, ar fi fost cheltuite 1,12 miliarde euro pentru construirea acestui complex, cu o suprafață totală de 7.000 de hectare, „de 39 de ori mai mare decât statul Monaco".
În documente, palatul este proprietate a FSB, serviciul secret rusesc.
“Aceasta nu este un conac la țară, nu este o cabană, nu este o reședință. Este un întreg oraș, sau mai degrabă un regat”, spune Navalnîi.
Domeniul ar fi dotat și cu un tunel săpat prin munte, care duce la Marea Neagră, iar printre clădiri există și o biserică ortodoxă.
Suprafața construită a palatului are circa 18.000 de metri pătrați.
Amintim, Alexei Navalnîi a fost arestat duminică, imediat ce a revenit în Rusia din Germania, unde fusese internat după o otrăvire cu Noviciok în august anul trecut.
A fost triis după gratii cel puțin până în 15 februarie, în cadrul unei anchete privind încălcarea controlului judiciar.
El a făcut deja apel la proteste pentru sâmbătă, 23 ianuarie, în întreaga Rusie.
Kremlinul a afirmat că atât apelurile la proteste cât și protestele în sine s-ar putea dovedi "activități ilegale".
Se știe că în Rusia, protestele neautorizate ale opoziției duc adeseori la o represiune brutală și la numeroase arestări.
De asemenea, miercuri, Navalnîi urmează să fie judecat și pentru defăimarea unui fost soldat din al Doilea Război Mondial.
La 2 februarie, un tribunal va analiza revocarea suspendării unei pedepse cu închisoarea datând din 2014, deschizând astfel calea unei încarcerări de de trei ani și jumătate.
În fine, Alexei Navalnîi este vizat de la sfârșitul lui trecute de o anchetă pentru "fraudă la scară mare", o infracțiune pentru care poate sta închisoare încă 10 ani.
|
Liderul grupului parlamentar Pro-Moldova, Andrian Candu, a dezvăluit în studioul Jurnal TV că Igor Dodon a fost cel care în 2005 i-a făcut cunoștință cu Vladimir Plahotniuc.
( ) Citeşte tot articolulLiderul socialiștilor Igor Dodon, care deține o colecție de accesorii de sute de mii de lei, de curând a fost observat că poartă un nou ceas de mână, estimat la aproximativ 1 500 de euro.
( ) Citeşte tot articolulOdată cu intrarea lui Marte în Gemeni, până spre sfârşitul lunii aprilie vom avea ocazii multiple să exersăm acţiunile inteligente, să ne punem în mişcare isteţimea, perspicacitatea şi curiozitatea.
( ) Citeşte tot articolulSfantul Conon a trait pe vremea Sfintilor Apostoli. S-a nascut in Isauria. Cei de aici au primit credinta in Hristos de la Sfantul Apostol Pavel. Parintii sai, Nestor si Nadia, l-au casatorit fara voia sa. Inainte de a se casatori, i s-a aratat Sfantul Arhanghel Mihail, in chip de barbat...
( ) Citeşte tot articolulUnele produse nocive de oxidare parţială a hranei cu scop energetic sunt radicalii liberi, echivalenţii smogului în organism. Radicalii liberi generaţi în interiorul organismului dăunează la fel ca şi cei declanşaţi de mediul poluat membranei celulare.
( ) Citeşte tot articolulÎn majoritatea cazurilor, atunci când femeile îşi propun să slăbească, încep să apară şi rezultatele. Totuşi, când luăm o astfel de decizie, trebuie să stabilim anumite obiective, dar şi să ţinem cont de anumite realităţi.
( ) Citeşte tot articolulA fost reținut pentru „dezmembrarea teritorială intenţionată a R. Moldova”, însă o lună mai târziu a fost eliberat, iar cele peste 30 de volume din dosarul penal intentat pe numele său și-au pierdut urma. Chiar și așa, spun cei care l-au arestat și l-au anchetat...
( ) Citeşte tot articolulZece persoane au murit, iar altele au fost rănite în urma prăbuşirii unui elicopter militar în estul Turciei, anunţă Ministerul Apărării de la Ankara, conform cotidianului Hurriyet, citat de Mediafax.
( ) Citeşte tot articolulCeaiul verde este recomandat în curele de slăbire, însă pe lângă rolul sau dietetic, această licoare previne o serie de alte afecţiuni sau ameliorează dureri nebănuite. Îţi spunem câteva lucruri pe care experţii în medicină naturistă nu ţi le-au...
( ) Citeşte tot articolulPrimele doze de vaccin Pfizer ar urma să ajungă în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii martie, prin programul Covax al ONU, a anunţat preşedinta Maia Sandu, după o discuţie cu directorul regional al acestei companii, Sinan Atlig, transmite Agerpres.ro.
( ) Citeşte tot articolulFiecare al doilea fumător care încearcă să renunțe la țigări se întoarce la vechiul obicei după o săptămână sau chiar mai puțin. Cel mai des fumătorii susțin că nu pot renunța la acest viciu din cauza lipsei de voință. Potrivit The Sun, 52 procente susțin că...
( ) Citeşte tot articolulAm arătat în numărul precedent că româna, la fel ca celelalte limbi romanice, a moștenit din latină aproximativ 2000 de cuvinte-bază. Dacă ținem seama de felul cum s-au transmis aceste cuvinte diverselor limbi romanice, constatăm că aproximativ 500, adică o pătrime, au...
( ) Citeşte tot articolulLiderul regimului de la Tiraspol minte în legătură cu cele 1800 de doze de vaccinuri pe care Chişinăul urmează să le trimită regiunii transnistrene. Cele 1800 de doze fac parte din lotul pe care Republica Moldova le-a primit drept donaţie din partea României, însă...
( ) Citeşte tot articolul