Filmul de animatie este un gen de film realizat prin animarea personajelor sau obiectelor naturale, obtinuta cu ajutorul filmarii succesive a fotogramelor. Animatia este procedeul complex prin care se realizeaza efectul de miscare. Succesiunea de imagini ce reprezinta descompunerea miscarii se realizeaza in atatea faze cate sunt necesare ca dupa filmarea fotograma cu fotograma sa se redea miscarea dorita. Fiecare secventa a filmului este realizata individual.
Secventele pot fi desenate separat si apoi fotografiate, pot fi fotografii facute unui obiect aflat in miscare ori pot fi generate cu ajutorul computerului. Indiferent de modul de realizare ales, filmul animat urmareste acelasi lucru: crearea bunei dispozitii prin personaje imaginare care interpreteaza diferite „roluri“. Uitatul la desenele animate reprezinta una dintre cele mai placute modalitati de petrecere a timpului de catre copii, dar si de catre adulti. Magia si atractia desenelor animate a inceput odata cu lansarea capodoperelor animate de catre Walt Disney si dureaza pana in zilele noastre. Insa animatia in sine nu este suficienta pentru a crea un rezultat spectaculos.
Este nevoie de multe elemente importante ce intregesc aceste creatii, printre care se numara si vocile personajelor animate. Producatorii stiu ca nu numai copiii sunt atrasi de peliculele animate, dar si parintii. Asa ca au tinut sa se adapteze noii piete astfel incat sa beneficieze de castiguri colosale. Filmul cu desene animate, cel care a fascinat si fascineaza universul copilariei, are o istorie mai lunga decat filmul cu imagini reale din mediul inconjurator cu oameni sau animale. Istoria filmului animat a inceput in 1890, cu filmul creat de francezul Charles-Emille Reynaud, iar animatiile sale constau in siruri de 500 de cadre. Inventarea desenului animat ii este atribuita, insa, nord-americanului Stuart James Blacktona. In 1906, americanul a realizat istoricul film „Humorous Phases of a Funny Face”, unde se poate vedea cum o mana deseneaza cu un carbune, iar pe ecran prind contur diferite forme.
Niciunul dintre cele doua filme nu s-a pastrat pana in ziua de astazi. Etapa a doua, cea clasica, este marcata de pelicula „Fantasmagorie” a lui Cohl, regizorul francez fiind considerat pionierul animatiei mondiale, prin realizarea primelor filme de papusi si a primului personaj de desen animat, Fantoche. Apogeul este atins de Walt Disney. El debuteaza in 1923, fiind cunoscut ca un creator de personaje. Cel mai timpuriu film animat care a supravietuit pana in prezent este „Aventurile printului Ahmed“, din 1926, construit dupa firul narativ al cartii „O mie si una de nopti“. Productia Walt Disney „Alba-ca-Zapada si cei sapte Pitici” este considerata unul dintre primele lungmetraje de animatie. Acest film este si cel care marcheaza inceputurile erei de aur Walt Disney si ale fenomenului filmelor de animatie.
|
Ambasada României la Chișinău comunică faptul că Autoritatea Națională pentru Cetățenie (ANC) va organiza, pe parcursul lunilor aprilie, mai și iunie 2021, un număr de patru ceremonii de depunere a jurământului de credință față de România dedicate Ambasadei...
( ) Citeşte tot articolulPe 16 mai 1812, reprezentanţii Imperiilor Rus şi Otoman semnau dubioasa pace de la Bucureşti, care încheia războiul ruso-turc de la 1806—1812 pentru Principatele Române şi, ca rezultat al târgului, Moldova de la est de Prut (redenumită Basarabia) era anexată Rusiei.
( ) Citeşte tot articolulUn site apropiat premierului Filat afişează o ştire cu următorul titlu: „Vlad Filat pune degetul pe rană: Instituţiile statului nu respectă legea!”.
( ) Citeşte tot articolulUrzicile mai sunt denumite si plantele minune pentru numeroasele lor intrebuintari curative. Nu este nicio noutate ca au un efect astringent, expectorant, tonic, antiinflamator, dar si proprietati diuretice, fiind o sursa importanta de vitamina A, C, E, fier, calciu, fosfati si minerale.
( ) Citeşte tot articolulUrmăresc cu mare atenţie declaraţiile ce se fac în ultimul timp despre „Franzeluţa” S.A. şi, confruntându-le cu situaţia reală de la întreprindere, ajung la concluzia că cineva încearcă intenţionat să inducă în eroare opinia publică...
( ) Citeşte tot articolulBunelul liderului PCRM, Vladimir Voronin, a fost condamnat de patru ori de către organele represive ale regimului comunist sovietic.
( ) Citeşte tot articolul