Eveniment

Istoria Raminei sau trenul cu surprize

„Am început să aud gemete, nu înțelegeam ce se întâmplă, iar la un moment dat cineva a cerut ajutorul unui medic. Atunci am văzut că în compartimentul vecin era o tânără care deja năștea, se vedea căpșorul copilului”, povestește Liuba Barbălată, stomatolog de profesie.

Instinctele ei de doctor au luat controlul asupra situației și ea a cerut să i se aducă repede orice substanță alcoolică, votcă sau coniac. „Am prins copilul în mâini. L-am șters, l-am învelit cu niște cearșafuri din cele care primești în tren, căci tinerii părinți nu aveau nimic cu ei”, explică stomatologul. Ea a tăiat cordonul ombilical și cu toate că a terminat școala medicală cu zeci de ani în urmă, și-a amintit totul într-o secundă. „Mi-am amintit că trebuie tăiat la lungimea de 15 centimetri și că trebuie făcute două legături. Bine că aveam un foarfece cosmetic la mine pe care l-am dezinfectat cu coniac. Am eliminat și placenta și totul a fost bine. Aveam o frică extraordinară și tot la ce mă gândeam atunci era: „Doamne, de-ar țipa copilul!”, căci dacă tace nu e bine. Dar copilul a țipat și atunci m-am simțit atât de bine, de parcă eu eram cea care a născut!”, relatează încântată Liuba Barbălată, care revenea din Sankt Petersburg, de la un campionat de badminton.

Proaspeții părinți, Doina și Roman, deși nu erau pregătiți pentru naștere, s-au descurcat cu ajutorul indicațiilor doctorului. „El a fost bravo, o ajuta, o încuraja și ea era ascultătoare”, povestește „moașa”. Între timp, cineva a sunat la cea mai apropiată maternitate și în aproximativ o oră au ajuns la destinație, unde tinerii părinți au fost întâmpinați de medicii de la Urgență. Doina a plecat pe picioarele ei, se simțea bine. „Am sunat și eu la maternitate și am aflat că mama și copilul sunt sănătoși. În timp ce eu tremuram de emoții pentru copil, controlorul își făcea griji pentru cearșafurile folosite la naștere, ca nu cumva să aibă probleme din cauză că s-au murdărit”, glumește Liuba.

Iubiții se îndreptau spre Chișinău și ziceau că nu se așteptau ca Doina să nască. Acum ei sunt părinții unei fetițe sănătoase, cu ochi negri și frumoși, care are 2,5 kilograme și se află la maternitate, pentru a-și primi toate vaccinurile necesare.

Mămica Doina, în vârstă de 15 ani și tatăl Roman, de 22 de ani, au ales pentru fiica lor numele Ramina. Tânăra mămică motivează sarcina la această vârstă fragedă prin absența propriilor părinți, care sunt plecați la muncă în Rusia și cu care nu mai ține legătura. Tânăra familie urmează să-și întrețină copilul din banii pe care-i câștigă Roman muncind în construcții.

Doina a preluat deja numele lui Roman, deși nu sunt căsătoriți și încă nu s-au gândit la această posibilitate. Potrivit avocatei Violeta Gașițoi, în cazul în care ea este minoră și el major, părinții Doinei, Roman și Direcţia pentru protecţia drepturilor copilului ar trebui să stabilească viitorul copilului. Ramina ar putea rămâne lângă părinții ei doar în situația în care ei se căsătoresc. În caz contrar, Roman ar putea fi tras la răspundere penală pentru pedofilie și ar putea fi privat de libertate pentru patru-cinci ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *