Italia/Berlusconi: A început un nou proces în scandalul „Rubygate'”, pentru mărturie mincinoasă

publicat în Actualitate pe 11 Ianuarie 2017, 17:40

Procesul în care dansatoarea Karima El Mahroug, mai cunoscută sub numele de Ruby, și alte 22 de persoane sunt inculpate într-o nouă acțiune în justiție în scandalul „Rubygate”, în care este implicat fostul premier italian Silvio Berlusconi, s-a deschis miercuri la Milano, relatează AFP.

După o scurtă ședință, audierile au fost amânate pentru data de 3 iulie, din motive de procedură. Decizia a fost luată spre a putea fi audiat și protagonistul în acest caz, Silvio Berlusconi.

La 15 decembrie, Parchetul a cerut trimiterea în judecată a lui Berlusconi în acest dosar, judecătorii urmând să ia o decizie la sfârșitul lunii ianuarie.

Mai multe tinerele care au participat la petrecerile 'exotice' organizate la reședința lui Berlusconi de la Arcore, lângă Milano, precum și o parte din apropiații fostului premier sunt acuzați de mărturie mincinoasă și de incitare la sperjur a martorilor.

Mai multe tinere sunt suspectate că au primit sume importante de la magnatul media pentru a depune mărturie în favoarea sa în legătură cu celebrele sale petreceri 'bunga bunga'.

În primul proces 'Rubygate', Berlusconi a fost condamnat în primă instanță la 7 ani de închisoare pentru prostituție cu minore și abuz de putere, fiind însă achitat definitiv de Curtea de Casație, în martie 2015.

În prezent, Berlusconi este bănuit că a plătit 10 milioane de euro, între 2011 și 2015, în bani lichizi, cadouri, mașini, locuințe, plata unor facturi sau cheltuieli medicale, pentru coruperea martorilor. Șapte milioane i-ar fi revenit lui Ruby, care nu a fost prezentă miercuri la proces.

Cazul lui Berlusconi a fost totuși disjuns de celelalte în toamnă, când fostul prim-ministru se afla în SUA pentru un control după operația la inimă suferită în luna iunie.

AGERPRES.RO