Opinii și Editoriale

Iu. Rosca, groparul PPCD-ului

Exclusiv on-line


„Frica pazeste bostanaria” glasuieste un vechi proverb. Dezbaterile electorale televizate de ieri au dovedit ca pepecedistii s-au condus anume de acest proverb cand si-au delegat reprezentantii la diferite televiziuni. Daca fratii lor mai mari, comunistii, au refuzat in general sa participe la dezbaterile televizate, Rosca a preferat alta tactica – sa evite duelurile cu acei concurenti si oponenti electorali care ar putea sa-l puna in dificultate.

Astfel, desi se astepta ca la TV7 la dezbaterile la care participa si PLDM sa participe liderul PPCD, Iu. Rosca, in studiou si-a facut aparitia Vlad Cubreacov, aceasta fiind prima lui aparitie la televiziune in actuala campanie electorala. Apropo, nu a aparut la televiziune nici celalalt membru al „troicii pepecediste”, St. Secareanu – singurul care a alergat de la o televiziune la alta a fost Iu. Rosca. Se vede, Rosca nu mai are incredere nici in acestia doi…
„Derbiul” dezbaterilor electorale de ieri la TV urma sa fie duelul Filat – Rosca. Din pacate, nu s-a produs, spre marea dezamagire a suporterilor, deoarece Rosca a refuzat sa se prezinte si la dezbaterile de la TV7 de la ora 19.20, si la cele de la PRO TV, de la ora 20.00. La TV7 a avut loc confruntarea dintre vicepresedintele PLDM Alexandru Tanase si vicepresedintele PPCD, Vlad Cubreacov. Fireste, publicul a asteptat sa vada confruntarea dintre A. Tanase si Rosca, acesta insa s-a temut de o astfel de intalnire si l-a delegat pe Cubreacov. Calm, relaxat, stapan pe sine si pe situatie, A. Tanase contrasta evident cu V. Cubreacov, vadit complexat si inhibat. Tactica aleasa de Cubreacov s-a dovedit din start gresita: in stilul propriu pepecedistilor, Cubreacov a venit cu vechiul lor refren demagogic si populist si din chiar primele minute a inceput sa manipuleze si sa minta. Aici s-a confirmat inca o data justetea proverbului ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea de la targ.
Obisnuit sa minta fara a fi pus la punct, Cubreacov a declarat ca PPCD este cel mai vechi partid politic din RM, fiind infiintat in anul 1988. Replica lui Tanase a fost scurta si nimicitoare: actualul PPCD nu poate fi continuatorul fostului Front Popular din Moldova, pentru ca Frontul Popular din anii ’90 a contribuit la demolarea comunismului, iar actualul PPCD sprijina si mentine la putere regimul comunist. Cubreacov nu a avut replica – a tacut. Astfel, chiar din primele minute, Alexandru Tanase a preluat initiativa si a marcat un gol spectaculos.
Telespectatorul a putut sa vada diferenta dintre A. Tanase si V. Cubreacov: primul, avocat de meserie, opera cu argumente, al doilea, demagog de meserie, opera cu minciuni si insinuari. Cu o eleganta de polemist profesionist, Tanase l-a developat pe Cubreacov pe tot parcursul dezbaterilor, reusind sa-l prezinte pe acesta telespectatorilor in toata mizeria lui de „discipol” al lui Rosca – un politicastru demagog, mincinos, populist, care opereaza cu insinuari si barfe, dar nu cu argumente. La finele emisiunii Cubreacov arata lamentabil, ca o leguma stoarsa…
Rosca s-a temut sa apara si la PRO TV, cu liderul PLDM, Vlad Filat. Telespectatorii asteptau o confruntare de zile mari, Rosca insa l-a trimis la emisiune pe un june cu care V. Filat nu a avut ce discuta. V. Filat era intr-o forma excelenta, gata de o confruntare serioasa si spectaculoasa; Rosca insa, lup cu experienta, a intuit pericolul ce-l paste si a preferat sa procedeze mai putin barbateste evitand sa se prezinte pe campul de lupta.
Ieri, la TV 7 si la PRO TV s-a prabusit mitul despre „liderul Rosca”, „barbat curajos” si „polemist de temut”. Lupul a imbatranit, i-au slabit vederile si memoria, a pierdut simtul reactiei. „Discipolul” sau, Cubreacov, pe langa toate acestea a pierdut si simtul realitatii. Telespectatorii au avut ocazia sa se convinga ca regele e gol si ca pe ruinele PPCD-ului, un partid de trista faima, care a inmormantat atatea sperante, se ridica o noua generatie de politicieni care vor guverna maine RM. Ca sa vezi, principalul gropar al PPCD-ului este insusi liderul lui – Iurie Rosca.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *