Editorial

Iubirea nu costă

Poţi fi de acord cu mine atunci când nu eşti o persoană materialistă care vede în tot un beneficiu, atunci când eşti un om ce gândeşte simplu şi se lasă purtat de vânt acolo unde îl duce sufletul. Dacă eşti capabil să oferi iubire necondiţionat, cu siguranţă eşti capabil să şi primeşti o astfel de iubire. Fiecare dintre noi iubim o serie de oameni din viaţa noastră, indiferent dacă aceşti oameni sunt părinţi, fraţi, bunici, prieteni sau simpli cunoscuţi. Se spune că familia nu poţi să ţi-o alegi şi că trebuie să-i accepţi pe toţi aşa cum sunt, să-i iubeşti şi să-i respecţi pentru că sunt ai tăi. Doar prietenii poţi să ţii alegi şi odată ce ai făcut-o ai tot dreptul să renunţi la ei atunci când ceva nu mai merge între voi şi tu nu te mai simţi confortabil. Văd aproape în fiecare dimineaţă un bătrân şi o bătrână ce merg la piaţă ţinându-se de mână. În privirile ce şi le aruncă unul altuia se vede afecţiune şi respect. Mă înduioşez aproape de fiecare dată când îi văd şi mă gândesc la viaţa minunată pe care eu cred că au avut-o împreună. 

Atunci când te lovesc în ceafă sentimentele pentru cineva nu mai ai raţionament, nu te mai gândeşti la clasa socială din care faceţi parte, la cercurile în care vă învârtiţi amândoi, la cum vă ciocniţi zi de zi unul de altul fără a vă vedea amândoi sau la cum îţi imaginai tu în copilărie că va arăta Făt-Frumos al tău. Cauţi căi comune cu acea persoană şi încerci să faci tot posibilul ca să vă intersectaţi… Nu de puţine ori însă se întâmplă ca sentimentele să nu fie reciproce şi atunci tu ai să te trezeşti gândindu-te la nesfârşit care este problema ta şi de ce nu poţi fi tu alesul, de ce altul sau alta sunt mai buni decât tine şi ce anume pot să ofere în plus. Cu toate astea, e simplu – iubeşte sincer un om fără a dori nimic în schimb şi el dacă va fi capabil să te iubească o va face.

Ce este iubirea până la urmă? Iubeşti? Iubesc? De când? Până când? Pe cine? Doar pe ea? Doar pe el? De ce?… Cum să mai ştiu că iubesc? Şi pot continua la nesfârşit cu aceste întrebări care ne trec tuturor prin cap… Şi asta deoarece îmi aduc aminte cât de multe întrebări mi-am pus şi eu de-a lungul timpului, iar răspunsul lor nu a venit neapărat uşor. Înţelepţii spun că dragostea nu costă, eu zic că totuşi dragostea costă, dar nu bani, nu maşini şi nu haine scumpe, costă bucăţi de suflet, bucăţi din inimile noastre, costă energie. Dar asta nu implică neapărat suferinţa. Poţi iubi şi în tăcere, te poţi înveli în fiorul iubirii şi poţi fi mulţumit de tine că eşti capabil să o faci… Nu toată lumea poate să iubească necondiţionat… Suntem puţini, ştiu… 

Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *