Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 16:12
Abonamente

 
 

Carte 9 Ianuarie 2017, ora 10:55

Iulian Fruntașu va lansa cartea „Să fi fost totul o mare păcăleală?”

Marime Font

Scriitorul Iulian Fruntașu va lansa joi, 12 ianuarie, antologia „Să fi fost totul o mare păcăleală?” apărută la Editura Cartier. Evenimentul va avea loc la ora 18.15, la Librăria din Centru, din Chișinău.

Alături de autor vor participa scriitorii Andrei Țurcanu și Mircea V. Ciobanu, criticul literar Lucia Țurcanu. Moderatorul evenimentului va fi Emilian Galaicu – Păun, scriitor, redactor – șef al Editurii Cartier.

Regretatul Alexandru Mușina declara că „Poezia lui Iulian Fruntașu poate șoca prin „violența” limbajului, a imaginilor, dar acestea nu sunt rodul unui teribilism (post) adolescentin. Cuvintele, imaginile „necuvioase” din poeziile sale nu sunt rezultatul manifestării „spiritului derbedeu”, nici al „plăcerii aristocratice de a displăcea”. Ci rodul exasperării de a nu găsi, dincolo de „febra cărnii”, de mecanica eroticului sau a structurii discursului, de mizeria existenței ceva mai înalt, un sens care să autentifice trăirea și să instituie o adevărată comunicare cu celălalt. Nu știu cât de departe va merge Iulian Fruntașu în explorarea începută acum, o explorare poetică și existențială totodată. Un lucru este însă incontestabil: aveți în fașă un poet adevărat, o certitudine a poeziei române a acestui sfârșit de mileniu” menționa poetul.Iulian Fruntașu s-a născut la 5 iulie 1970, Chișinău, scriitor român. După absolvirea Facultăţii de Litere (1992), a fost angajat la Ministerul Afacerilor Externe. Din 2001 a lucrat în cadrul unor misiuni OSCE în Georgia, unde a monitorizat situația din zona de securitate, și în fosta Iugoslavie, unde s-a ocupat de reîntoarcerea refugiaților, reconstrucția proprietăților distruse și monitorizarea proceselor judiciare cu privire la crimele de război. Doctor în științe politice (1999), Institutul de Filosofie, Sociologie și Științe Politice al Academiei de Științe a Republicii Moldova. Autor al volumului ,,O istorie etno-politică a Basarabiei”, Editura Cartier, 2002 (Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova pentru cea mai bună carte de istorie). Ambasador al Republicii Moldova în Marea Britanie în perioada 2012–2016.

A debutat cu volumul ,,Beata în marsupiu”, Editura Cartier, 1996 (Premiul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova pentru debut). Au urmat microantologia bilingvă engleză-română ,,God’s Ear”, Editura Slow Dancer Press, Londra, 1998, și volumul bilingv român-englez ,,St. Bosnia Blues”, Editura Cartier, 2006.

În ziua lansării va fi organizat o sesiune de autografe. Prețul promoțional 99 lei.

Volumul va apărea și în format ebook pe iBooks.com sau shop.cartier.md

TIMPUL.MD (V.M.)

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md