Actualitate

Iurie Leanca intreprinde un turneu diplomatic in Europa

In conformitate cu agenda diplomatica pentru luna februarie anuntata anterior, in aceasta saptamana dl Iurie Leanca, Viceprim-ministru, Ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene, va vizita mai multe capitale europene.

Ministrul de externe, Iurie Leanca, va efectua un sir de vizite oficiale in luna februarie, in cadrul carora va vizita mai multe capitale europene. Scopul deplasarilor este de a mentine R. Moldova pe agenda Uniunii Europene.

Astfel, pe data de 9 februarie Ministrul se va afla la Viena, unde se va intalni cu Michael Spindelegger, Ministrul Federal al Afacerilor Europene si Internationale al Austriei. In capitala austriaca, va avea loc, de asemenea, o intalnire cu membri ai diasporei moldovenesti stabiliti in aceasta tara.

In aceeasi zi, seful diplomatiei moldovenesti se va deplasa la Bratislava pentru o vizita oficiala de doua zile. Pe agenda vizitei se afla intrevederi cu mai multe oficialitati slovace, inclusiv Ministrul Afacerilor Externe Miroslav Lajcak, Vicepresedintele Consiliului national Miroslav Ciz, Presedintele Comitetului pentru Relatii Externe a Consiliului National Juraj Horvath, Ministrul de Interne Robert Kalinak.

La 10 februarie, Iurie Leanca va pleca la Bruxelles pentru a participa la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic, in format 28+Republica Moldova. Seful diplomatiei moldovenesti se va intalni cu cei 28 de Ambasadori ai statelor aliate cu care va face un schimb de opinii privind procesul de implementare a Planului Individual de Actiuni al Parteneriatului RM-NATO, precum si despre actiunile ce urmeaza a fi intreprinse in cadrul programului de cooperare cu Alianta Nord-Atlantica. Iurie Leanca va avea si o intrevedere bilaterala cu Anders Fogh Rasmussen, Secretarul General NATO. Cu ocazia vizitei intreprinse la Bruxelles, ministrul se va intalni si cu Hugues Mingarelli, Director General-adjunct al Directiei Generale pentru relatii Externe a Comisiei Europene.

La Haga, Iurie Leanca se va intretine cu Frans Timmermans, Ministrul pentru Afaceri Europene al Olandei, si Joke Brandt, Directorul General pentru Dezvoltarea Cooperarii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Olandei.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *