Actualitate

Iurie Leancă: Numărul candidaţilor la prezidenţiale se va diminua simţitor

Nu este chiar atât de simplu să colectezi 15 mii de semnături. Pentru aceasta trebuie să ai structuri în teritoriu. La 30 septembrie vom vedea cine sunt candidaţii. Iar pentru alegători va fi mai simplu”, a explicat Leancă.

Iurie Leancă a dat de înţeles că ar putea să voteze pentru candidatul PAS sau al Platformei „DA”, dacă unul din aceştia va ieşi în turul doi împreună cu candidatul socialiştilor, Igor Dodon: „Din păcate, situaţia în Republica Moldova este de aşa natură că trebuie să votăm geopolitic. Ceea ce face Igor Dodon e ca să divizeze şi mai mult societatea”.

Întrebat dacă este implicat Vladimir Plahotniuc, vicepreşedintele PDM, în furtul miliardului, Leancă a evitat să ofere un răspuns concret. „Instituţiile statului trebuie să verifice toate declaraţiile, iar dacă sunt probe, să ia măsurile necesare. Nu sunt eu acuzator. Despre mine s-au vorbit multe lucruri neadevărate, iar în 99 din cazuri s-a făcut intenţionat”.

Referindu-se la subiectul unirii Republicii Moldova cu România, Leancă şi-a exprimat regretul că unii încearcă să facă din această temă capital electoral. „Suntem un neam, dar două ţări. Cetăţenii de pe cele două maluri ale Prutului sunt cei în drept să decidă. Eu, cât am deţinut funcţia de premier, am făcut tot posibilul pentru a apropia cele două ţări”, a spus preşedintele PPEM.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *