Ultima oră

Iurie Leancă s-a întâlnit cu Mevlut Cavusoglu

Comitetul de Miniştri a adoptat un şir de decizii vizând procesul de reformă a Curţii Europene a Drepturilor Omului, acţiunile CoE întreprinse în contextul conflictului din Georgia, reforma organizaţiei, relaţiile cu Uniunea Europeana. Un subiect relevant al discuţiilor l-a constituit rolul şi responsabilitatea CoE în cazul Constituţiei Bosniei şi Herţegovina, comunică serviciul de presă al ministerului de resort.

Cu ocazia aflării la Strasbourg, Iurie Leancă s-a întâlnit cu Preşedintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, dl Mevlut Cavusoglu, pe care l-a informat despre acţiunile întreprinse de autorităţile de la Chişinău vizavi de onorarea angajamentelor şi obligaţiunilor RM faţă de Forul de la Strasbourg, situaţia privind amendarea art.78 al Constituţiei R. Moldova şi problematica transnistreană. Preşedintele APCE a menţionat ca un semnal pozitiv din partea Alianţei completarea delegaţiei R. Moldova la APCE şi importanţa participării reprezentantului PCRM la lucrările forului legislativ al CoE, fapt ce va permite să se cunoască nemijlocit opinia membrilor organizaţiei referitoare la situaţia din republica noastră.

Şeful diplomaţiei moldoveneşti a avut întrevederi şi cu miniştrii afacerilor externe din Slovenia, Serbia şi Irlanda. Ministrul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene a primit invitaţii de a vizita ţările respective.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *