CSI / Rusia

Izolarea Qatarului: Rusia neagă orice amestec, Israelul vede o ocazie

Arabia Saudită, Bahrainul, Emiratele Arabe Unite și Egiptul au anunțat luni încetarea relațiilor cu Qatarul, acuzând regimul de la Doha că susține terorismul internațional. Libia, Yemenul și Maldivele s-au raliat mișcării de izolare a Qatarului.

Israelul consideră că ruptura dintre monarhiile din Golf și Qatar deschide calea cooperării cu statele arabe în combaterea terorismului, informează AFP. Ministrul de externe Avigdor Lieberman a declarat luni în parlamentul israelian că izolarea Qatarului "este o nouă ilustrare a faptului că până și statele arabe înțeleg că pericolul real pe scena regională nu vine din partea Israelului, a evreilor sau a sionismului, ci din partea terorismului". Șeful diplomației israeliene a reamintit că președintele american Donald Trump a vorbit recent în Arabia Saudită despre o coaliție împotriva terorismului, iar Israelul este deschis unei astfel de cooperări.

AFP notează că Israelul este în primul rând preocupat de susținerea de către Qatar a mișcării islamiste Hamas, care controlează Gaza și care este considerată de statul evreu o organizație teroristă.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *