Economie

Jaguar Land Rover a vândut un număr record de 583.313 de automobile în 2016

Compania deținută de grupul indian Tata Motors a precizat că anul trecut vânzările de automobile de lux marca Jaguar au crescut cu 77% în ritm anual până la 148.730 de unități, grație cererii solide pentru noile produse premium, inclusiv F-Pace, primul SUV din familia Jaguar, care a fost lansat anul trecut și a fost responsabil pentru aproape o treime din vânzările jaguar cu 45.973 de unități vândute. În cazul automobilelor marca Land Rover, vânzările au crescut cu 8% în ritm anual până la 434,583 unități. Cel mai bine vândut model în 2016 a fost Discovery Sport cu 122.460 unități.

"Aceste rezultate marchează un pas semnificativ în strategia JLR de a deveni un jucător cu adevărat global", a declarat directorul de vânzări de la JLR, Andy Goss.

Europa a fost cea mai mare piață externă a constructorului britanic, fiind responsabilă pentru aproape un sfert din cererea totală, cu 138.695 de unități vândute, în creștere cu 26% comparativ cu 2015. În China și America de Nord vânzările Jaguar și Land Rover au crescut cu 31% respectiv 25%.

Anterior, o serie de experți au avertizat că profitul Jaguar Land Rover ar putea fi redus cu un miliard de lire sterline (1,23 miliarde de dolari) până în 2020 dacă Marea Britanie va reveni la regulile Organizației Mondiale a Comerțului pentru schimburile cu continentul.

După preluarea de către grupul indian Tata Motors în 2008, Jaguar Land Rover a investit în noi modele și extinderea capacităților de producție, cu uzine în China și Brazilia și construcția unei noi uzine în Slovacia.

AGERPRES.RO

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *