Economie

Japonia a oferit peste 400 mii de dolari pentru proiecte de securitate umană în R. Moldova

În alocuțiunea sa, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în R. Moldova, Masanobu Yoshii a menţionat că scopul programului este de a asista în mod direct autorităţile locale moldoveneşti şi instituţiile din teritoriu pentru a spori calitatea vieţii.

Potrivit oficialului, pentru anul fiscal japonez 2016, șase proiecte au fost aprobate spre finanțare de către Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei, dintre care patru – în domeniul sănătăţii, iar alte două în cel al educaţiei.

Astfel, de proiecte de modernizare a echipamentului medical vor beneficia: Spitalul Raional Briceni, Laboratorul de Alergologie şi Imunologie Clinică al Universității de Medicină și Farmacie „N. Testemițanu”, Institutul de Cardiologie şi Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail” din Chișinău.

Celelalte două proiecte ţin de renovarea sistemului de încălzire la Liceul Teoretic „Tudor Zanet” din satul Congaz şi de extinderea sistemului de canalizare din satul Ghidighici. În cadrul ceremoniei de semnare a contractelor, reprezentanţii autorităţilor publice locale şi ai instituţiilor beneficiare au mulţumit Guvernului japonez pentru sprijinul acordat.

Programul „Kusanone” a fost lansat în R. Moldova în anul 2008. În perioada 2008-2016, 38 de proiecte preponderent în domeniile sănătății publice și educației școlare și preșcolare au primit din partea Japoniei finanțare nerambursabilă în valoare de peste 3.3 milioane de dolari SUA. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *