Actualitate

Japonia va oferi 4,8 milioane de dolari pentru sectorul agricol

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, şi Ambasadorul Japoniei la Chișinău, Masanobu Yoshii, au semnat marți Acordul de grant privind implementarea Proiectului „Agricultura conservativă – dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a solurilor în Republica Moldova”.

„Vreau să mulțumesc guvernului și poporului japonez pentru susținerea constantă și consecventă acordată Republicii Moldova prin oferirea asistenței de dezvoltare în diverse sectoare prioritare precum agricultura, ocrotirea sănătății, educație, mediul ambiant, cultură și alte domenii”, a declarat ministrul. 

„În prezent, asistența japoneză pentru dezvoltare are două domenii prioritare și anume susținerea industriei, inclusiv prin stimularea sectorului agroalimentar și dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii. De asemenea este urmărită îmbunătățirea serviciilor publice în domeniul sănătății și educației. Doar săptămâna trecută am semnat șase contracte de grant pentru modernizarea echipamentului medical și îmbunătățirea structurii publice. Astăzi sunt foarte bucuros că am semnat un acord de grant care vizează consolidarea performanței economice a Moldovei. Agricultura joacă un rol important în economia R. Moldova. Pentru bunăstarea cetățenilor este necesar să fie asigurată nu doar creșterea producției și calității produselor agricole, ci și utilizarea eficientă și mai ales durabilă a resurselor naturale. În acest sens guvernul Japoniei a decis să susțină inițiativa R. Moldova de a promova agricultura conservativă și de a proteja solurile”, a menționat ambasadorul Japoniei. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *