Jean-Claude Juncker: UE nu va lua în considerare sugestia de a renegocia termenii Acordului de la Paris

publicat în UE / Nato pe 15 Iunie 2017, 09:28

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, a declarat miercuri de la tribuna Parlamentului European că UE nu va lua în considerare sugestia preşedintelui american Donald Trump privind renegocierea Acordului climatic de la Paris, potrivit site-ului Politico.eu. 

”Uniunea Europeană nu va renegocia Acordul de la Paris. Cele 29 de articole ale acordului trebuie implementate, nu renegociate”, a declarat Juncker în Parlamentul European.

Preşedintele Comisiei Europene a subliniat faptul că a fost nevoie de 20 de ani pentru a se ajunge la un acord internaţional în legătură schimbările climatice.

”Retragerea SUA din Acordul de la Paris reprezintă mai mult decât un eveniment trist. Este un semn al renunţării la acţiunile comune care privesc soarta planetei noastre”, a susţinut Juncker.

Preşedintele Comisiei Europene a mai declarat că este dezamăgit şi că regretă retragerea SUA din acest acord, însă este de părere că acest eveniment nu înseamnă sfârşitul Acordului de la Paris.

Donald Trump a anunţat la 1 iunie decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul Climatic de la Paris, cerând modificarea tratatului.

sursa: mediafax.ro