Culinar.md

Jeleu de portocale

Iată care sunt ingredientele pentru șase porții generoase:

opt portocale, 150 grame zahăr pudră, 50 ml coniac, șase foi de gelatină.
Pentru blat: șase ouă, șase linguri de zahăr, trei linguri de pesmet de biscuiți clasici și două linguri de făină, patru-cinci linguri de dulceață de portocale.

Preparare:

1. Bate ouăle cu zaharul, până cresc și se albesc, adaugă coaja rasă de la o portocală și câteva linguri de suc de portocală, apoi pesmetul de biscuiți și făină. Amestecă încet și pune blatul la copt într-o tavă rotundă și înaltă. Coace blatul la foc mic, circa 40 de minute, iar când este gata, scoate-l din tavă și lasă-l să se răcească.
2. Rade restul portocalelor, taie în două, patru dintre ele și stoarce-le sucul. Celelalte patru portocale, curățe-le de coajă și taie-le în bucăți mici.
3. Însiropează blatul, cu un sirop format din coaja de portocală și coniac, subțiat, după gust, cu puțină apă, apoi unge blatul cu dulceața de portocale.
4. Topește foile de gelatină în puțină apa rece. Adaugă sucul de portocală, zahărul pudră și jumătate din coaja de portocală și amestecă bine, până începe să se îngroașe. Când jeleul s-a întărit, adaugă bucățelele de portocală.
5. Cu o spatulă și un cuțit cu lama lată, înmuiat în apă, așează jeleul de portocale peste blat și dulceață. Aerul “ciufulit” va fi exact decorul ideal pentru această prăjitură. Lasa-o la rece, minim patru-cinci ore.
6. Decoreazp cu frunze de menta proaspată înainte să servesti jeleul, simplu sau cu frișcă.

Sursa: retete.eva.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *