Astăzi 23 Martie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 08:52
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Culinar.md 13 Martie 2018, ora 07:11

Jeleu de portocale

Marime Font

Un desert usor, dar foarte elegant. Aroma fermecătoare de portocală îi va cuceri pe mesenii tăi. 

Iată care sunt ingredientele pentru șase porții generoase:

opt portocale, 150 grame zahăr pudră, 50 ml coniac, șase foi de gelatină.
Pentru blat: șase ouă, șase linguri de zahăr, trei linguri de pesmet de biscuiți clasici și două linguri de făină, patru-cinci linguri de dulceață de portocale.

Preparare:1. Bate ouăle cu zaharul, până cresc și se albesc, adaugă coaja rasă de la o portocală și câteva linguri de suc de portocală, apoi pesmetul de biscuiți și făină. Amestecă încet și pune blatul la copt într-o tavă rotundă și înaltă. Coace blatul la foc mic, circa 40 de minute, iar când este gata, scoate-l din tavă și lasă-l să se răcească.
2. Rade restul portocalelor, taie în două, patru dintre ele și stoarce-le sucul. Celelalte patru portocale, curățe-le de coajă și taie-le în bucăți mici.
3. Însiropează blatul, cu un sirop format din coaja de portocală și coniac, subțiat, după gust, cu puțină apă, apoi unge blatul cu dulceața de portocale.
4. Topește foile de gelatină în puțină apa rece. Adaugă sucul de portocală, zahărul pudră și jumătate din coaja de portocală și amestecă bine, până începe să se îngroașe. Când jeleul s-a întărit, adaugă bucățelele de portocală.
5. Cu o spatulă și un cuțit cu lama lată, înmuiat în apă, așează jeleul de portocale peste blat și dulceață. Aerul “ciufulit” va fi exact decorul ideal pentru această prăjitură. Lasa-o la rece, minim patru-cinci ore.
6. Decoreazp cu frunze de menta proaspată înainte să servesti jeleul, simplu sau cu frișcă.

Sursa: retete.eva.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Martie 2018, ora: 17:29

Investigație Impact TV / Afacerea de milioane a lui Caramalac! Oamenii săi sustrăgeau sume impunătoare de bani din bancomatele mai multor bănci din lume

Investigație Impact TV / Afacerea de milioane a lui Caramalac! Oamenii săi sustrăgeau sume impunătoare de bani din bancomatele mai multor bănci din lume

Autoritățile române au deconspirat recent o grupare criminală specializată în sustragerea banilor din bancomate, din care făceau parte și moldoveni. O investigație realizată de IMPACT TV arată că în spatele grupării, care activa cu succes în mai multe țări ale...

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 22 Martie 2018, de Moni Stănilă

Se apropie ziua

27 martie bate la ușă. Încă nu știm cum va fi marcată această zi de diferite instituții, dar, cu siguranță, televiziunile de știri nu se vor plânge de lipsa subiectelor. Mai interesant va fi să vedem ce știri vor transmite televiziunile lui Dodon. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 21 Martie 2018, de Moni Stănilă

Departe de liniște

E foarte greu în ziua de astăzi, trăind în Moldova, să lăsăm toate la o parte și să ne îngrijim de suflet. Vedem câte lucruri ne tulbură: alegerile parcă neîntrerupte, calomnierea oamenilor, Rusia – care nu încetează să ne respire în ceafă prin toate...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Martie 2018, de Constantin Tănase

Moldova a renunțat la propriul ei act de naștere?

Noi am abdicat de la principiile Declarației de Independență; moldovenii, care mai rămân pe aceste principii sunt în minoritate și sunt numiți „radicali”, „extremiști”, „naționaliști”, „xenofobi”, „legionari”, „naziști”,...

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Martie 2018, de Moni Stănilă

Program de reunificare

Când Uniunea Scriitorilor a ieșit cu o declarație de unificare, s-au găsit destui care să vină cu reproșuri, că e prea târziu sau prea aliniat la ce se întâmplă.  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Martie 2018, de Pavel Păduraru

Luni, când se vor trezi rușii din somn…

Duminică, cel mai mare stat din lume, Federația Rusă, care nu-și poate întreține toți cetățenii și unde există și astăzi oameni care mor de sărăcie, a făcut o risipă colosală de bani.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul

 

 Cele mai citite articole Timpul.md