UE / Nato

Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, îndeamnă ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice să suplimenteze bugetele pentru apărare în contextul “tensiunilor” internaţionale

"Dacă reducem bugetele pentru apărare în perioadele în care tensiunile se diminuează, trebuie să fim capabili să le suplimentăm când tensiunile cresc, aşa cum se întâmplă acum", a precizat Stoltenberg, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

"Nu ne aşteptăm ca toţi aliaţii să atingă imediat nivelul de 2%, dar ne aşteptăm să oprească reducerile bugetare", a subliniat Stoltenberg.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a părut să condiţioneze solidaritatea la nivelul NATO de creşterea proporţională a contribuţiilor tuturor statelor membre. Liderii NATO cer tuturor ţărilor să crească bugetele pentru apărare la nivelul de 2% din PIB.

Statele Unite se află pe primul loc în domeniul cheltuielilor pentru apărare, având un buget militar mai mare decât totalul celorlalte ţări membre, echivalentul a 3,61% din PIB-ul american.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *