DIVERSE

JO 2012: 20 de şefi de stat şi guvern, dar şi numeroase celebrităţi, la ceremonia de deschidere

Între alţii, cancelarul german Angela Merkel şi premierul japonez Yoshihiko Noda se vor afla, vineri, în tribunele VIP ale stadionului de la Londra cu o capacitate de 80.000 de locuri.

Însăşi regina Marii Britanii va deschide JO, după o recepţie organizată la Buckingham în onoarea conducătorilor străini prezenţi la eveniment. Prinţul William, soţia sa Kate, prinţul Harry, prinţul Charles şi Camilla vor fi de asemenea prezenţi.

Însă participarea familiei regale nu se va limita la ceremonia de deschidere. William, Kate şi Harry, „ambasadori” ai echipei olimpice britanice, vor asista la mai multe probe, la fel şi Charles şi Camilla.

Prima doamnă a SUA, Michelle Obama, va conduce delegaţia ţării sale, în absenţa probabilă a preşedintelui Barack Obama. Iar candidatul republican la preşedinţie, Mitt Romney, care face un turneu prin străinătate, va fi prezent.

Delegaţia rusă va fi condusă de Dmitri Medvedev, însă Kremlinul a lăsat să se înţeleagă că şi preşedintele Vladimir Putin s-ar putea deplasa la Londra pentru a urmări concursul de judo. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *