Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 13:21
Abonamente

Tendințe 27 Iulie 2012, ora 14:40    Din editia print

Jocurile Olimpice 2012: Cea mai distinsă ediţie sportivă

Marime Font

 
 
 

În această vineri, 27 iulie, are loc deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de Vară 2012, de la Londra.

Pe lângă emoţiile şi întrecerile sportive, vom fi martorii unei adevărate competiţii între designerii de modă, care au creat echipamentul sportivilor sau ţinutele pentru evenimentele oficiale.Gazda Jocurilor Olimpice din acest an a decis să meargă pe mâna creatoarei Stella McCartney, fiica celebrului Paul McCartney. Aceasta a lucrat alături de Adidas pentru a reinventa uniformele sportivilor britanici. Criticată pentru că a utilizat prea mult albastru în costumul sportiv, designerul a ţinut să utilizeze cele mai inovatoare tehnici de design, dar şi textile, pentru ca atleţii să se simtă cât mai confortabil în timpul competiţiilor.

Fiica unui alt legendar cântăreţ, Bob Marley, a creat uniformele pentru sportivii din Jamaica. Cedella Marley este cunoscută în lumea sportului şi prin faptul că a creat echipamentul celui mai rapid om din lume, Usain Bolt.

Italienii vor lucra cu două nume importante în lumea modei. Giorgio Armani, care a declarat această ediţie olimpică fiind „cea mai modernă”, şi-a pus semnătura doar pe ţinutele casual ale sportivilor. Fiecare sportiv a primit un set compus din 50 de piese în nuanţe de albastru-marin şi alb, create de celebrul designer. Ţinutele echipei de navigaţie italiene sunt oferite însă de sponsorul oficial al acesteia - casa de modă Prada.

Ralph Lauren a muncit asupra designului pentru uniformele sportivilor americani, care vor fi purtate la ceremoniile de deschidere şi închidere a Olimpiadei, precum şi în satul olimpic. Din păcate, această colaborare a fost diminuată de ştirea care a dat în vileag că toate ţinutele designerului au fost cusute în China.

România nu a apelat la vreun designer celebru. În schimb, a decis să conlucreze cu brandul Patzaikin, ce-i aparţine cunoscutului canotor român. Ţinutele au fost create cu ajutorul creatorului olandez Olah Gyarfas.

Cât priveşte echipa ce va reprezenta ţara noastră, tot ce ştim e că hainele au fost produse în Franţa, o ţinută costând între 350-400 de euro. Din păcate, nici iile stilizate purtate de sportivele din Moldova nu sunt semnate de vreun atelier cunoscut de la noi sau de vreun artizan din satele moldoveneşti. În schimb, îl avem pe „Drăguşor”, lupul dacic, cel care va aduce norocul şi podiumul cât mai aproape de sportivii noştri.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md