Tendințe

Jocurile Olimpice 2012: Cea mai distinsă ediţie sportivă

Pe lângă emoţiile şi întrecerile sportive, vom fi martorii unei adevărate competiţii între designerii de modă, care au creat echipamentul sportivilor sau ţinutele pentru evenimentele oficiale.

Gazda Jocurilor Olimpice din acest an a decis să meargă pe mâna creatoarei Stella McCartney, fiica celebrului Paul McCartney. Aceasta a lucrat alături de Adidas pentru a reinventa uniformele sportivilor britanici. Criticată pentru că a utilizat prea mult albastru în costumul sportiv, designerul a ţinut să utilizeze cele mai inovatoare tehnici de design, dar şi textile, pentru ca atleţii să se simtă cât mai confortabil în timpul competiţiilor.

Fiica unui alt legendar cântăreţ, Bob Marley, a creat uniformele pentru sportivii din Jamaica. Cedella Marley este cunoscută în lumea sportului şi prin faptul că a creat echipamentul celui mai rapid om din lume, Usain Bolt.

Italienii vor lucra cu două nume importante în lumea modei. Giorgio Armani, care a declarat această ediţie olimpică fiind „cea mai modernă”, şi-a pus semnătura doar pe ţinutele casual ale sportivilor. Fiecare sportiv a primit un set compus din 50 de piese în nuanţe de albastru-marin şi alb, create de celebrul designer. Ţinutele echipei de navigaţie italiene sunt oferite însă de sponsorul oficial al acesteia – casa de modă Prada.

Ralph Lauren a muncit asupra designului pentru uniformele sportivilor americani, care vor fi purtate la ceremoniile de deschidere şi închidere a Olimpiadei, precum şi în satul olimpic. Din păcate, această colaborare a fost diminuată de ştirea care a dat în vileag că toate ţinutele designerului au fost cusute în China.

România nu a apelat la vreun designer celebru. În schimb, a decis să conlucreze cu brandul Patzaikin, ce-i aparţine cunoscutului canotor român. Ţinutele au fost create cu ajutorul creatorului olandez Olah Gyarfas.

Cât priveşte echipa ce va reprezenta ţara noastră, tot ce ştim e că hainele au fost produse în Franţa, o ţinută costând între 350-400 de euro. Din păcate, nici iile stilizate purtate de sportivele din Moldova nu sunt semnate de vreun atelier cunoscut de la noi sau de vreun artizan din satele moldoveneşti. În schimb, îl avem pe „Drăguşor”, lupul dacic, cel care va aduce norocul şi podiumul cât mai aproape de sportivii noştri.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *