Actualitate

Johannes Hahn: Decizii privind transferul sau suspendarea asistentei macro-financiare nu au fost luate

Comisarul Johannes Hahn a comunicat, citat într-un comunicat de presă remis de Guvern, că UE urmărește cu atenție evoluțiile din Republica Moldova, accentuând importanța respectării normelor și standardelor democratice.

Discutând referitor la situația privind invalidarea alegerilor din municipiul Chișinău, prim-ministrul a informat despre crearea unui grup de lucru cu participarea reprezentanților Guvernului și ai Parlamentului pentru examinarea legislației electorale și eliminarea lacunelor care au permis crearea situației curente. Grupul va examina experiența relevantă din alte state europene și va beneficia de sprijinul și expertiza Consiliului Europei. Pavel Filip l-a asigurat pe oficialul european că UE va fi informată cu regularitate despre soluțiile care vor fi discutate în cadrul grupului de lucru.

Șeful Executivului a menționat că evoluțiile politice de la Chișinău nu trebuie să aibă impact asupra cooperării practice dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană și a subliniat că Guvernul rămâne deplin angajat în implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *