Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 19:33
Abonamente

Moldova 21 Mai 2013, ora 13:24

Jucători înșelați la Nistru Otaci

Marime Font

Șansele echipei de fotbal Nistru Otaci de a rămâne în divizia națională scad văzând cu ochii, chiar înainte de meciul decisiv pe care această echipă îl va disputa, în etapa viitoare, contra celor de la Speranța Crihana Veche.  

Doi dintre fotbaliștii azeri ai formației Nistru, Ilqar Nabiyev și Tural Gumbatov, ambii titulari, nu se mai antrenează cu echipa și doresc să se întoarcă în țară, după ce conducerea clubului nu a onorat prevederile financiare din contract. 

„Am venit de 3 luni la Otaci, la insistențele președintelui clubului, Vasili Traghira, dar nu am primit nici un ban pentru munca noastră”, spune Nabiyev. Acesta povestește că a fost ademenit în Moldova de promisiuni că aici condițiile de performanță sunt similare cu cele din țara sa natală sau din Turcia, dar a fost total dezamăgit de ce a găsit la Otaci. „Mie și prietenului meu, Gumbatov, care a venit de la Zenit St Petersburg și a plătit 4.000 de dolari pentru a fi lăsat să plece, nu ni s-a achitat nici măcar chiria sau facturile de întreținere de la apartamentul în care ne-am mutat, deși conducerea clubului a promis asta”, afirmă fotbalistul azer. Mai mult decât atât, Traghira s-a împrumutat cu bani de la ei, invocând o problemă urgentă pe care o avea în familie, la un moment dat. În plus, jucătorii și-au achitat din propriul buzunar atât analizele medicale, cât și documentele de muncă în RM.Deși au oferte din liga a doua din Turcia, dar și de la echipe din liga națională din Azerbaidjan, celor doi fotbaliști li s-au blocat documentele la club, ei fiind șantajați că nu le vor mai primi decât dacă semnează o declarație prin care să admită că nu mai au nicio pretenție financiară față de club. „Nu am nevoie de bani, dar nu vreau să semnez un astfel de document. Vom pleca, oricum, dar vom sesiza forurile internaționale despre ceea ce se întâmplă în R. Moldova”, susține Nabiyev.

Cu toate că aveau contract până la sfârșitul anului și spun că le-a plăcut Moldova ca țară, cei doi fotbaliști neplătiți spun că lumea trebuie să știe ce se întâmplă la Otaci, pentru ca alți sportivi să nu pățească la fel.

Singurele amintiri plăcute în lunile petrecute în Moldova sunt cele legate de colaborarea cu cei doi antrenori care au trecut pe la Nistru în această perioadă. „Vreau să le mulțumim domnilor Liutîi și Mostovoi pentru înțelegerea și profesionalismul cu care ne-au tratat în acest timp”, declară Nabiyev.

Un articol de:
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md