Politică

Judecătorii au respins cererea de cercetare în libertate a lui Filat

(UPDATE 15.49)  Magistraţii Judecătoriei Buiucani au respins astăzi cererea avocaților ex-premierului Vlad Filat de cercetare acestuia în libertate. Anunţul a fost făcut de către vicepreşedintele PLDM, Tudor Deliu.

Potrivit avocatului ex-premierului Vlad Filat, la şedinţa de astăzi s-a cerut eliberarea fostului premier şi cercetarea acestuia în stare de libertate, traducerea din limba engleză a actelor anexate în dosar, precum şi explicarea învinuirilor aduse lui Vlad Filat.

În acelaşi timp, procurorul de cauză Adriana Beţişor a declarat că „toate actele anexate la dosar au fost deja traduse şi nu cunoaşte de ce avocaţii au făcut această solicitare”.

La ședința de judecată au fost prezenți mai mulţi deputaţi PLDM, printre care şi vicepreşedintele formațiunii, Tudor Deliu, care susţine că dosarul pe numele fostului premier este unul politic.

„Am avut o întîlnire cu avocaţii domnului Filat. Aceştia ne-au comunicat că dosarul nu conţine materiale care ar demonstra vinovăţia domnului Filat. Se impută lucruri vagi, lipsesc fapte materiale. Procurorii vin cu nişte acuzaţii nefondate, de aceea noi considerăm că prin intermediul avocaţilor vom obţine ca domnul Filat să fie cercetat în libertate”, a declarat Tudor Deliu

„Nu am reușit să discutăm cu domnul Filat. Din varii motive ni s-a refuzat să-l vedem, chiar dacă deputații au dreptul să intre în penitenciar. Ni s-a spus că putem discuta cu orice deținut, dar nu cu Vlad Filat”, a adăugat Deliu.

(Știre inițială) Reamintim că, în data de 29 decembrie 2015 a avut loc prima şedinţă de judecată în dosarul fostului premier Filat, dosarul fiind trimis în instanţă tot în decembrie.

Procurorul anticorupţie Adriana Beţişor a anunţat că suma estimată pe capetele de acuzare expediate în instanţă este de 800 de milioane de lei. Dacă va fi găsit vinovat pe capetele de acuzare înaintate, Filat riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare, cu privarea dreptului de a deţine funcţii publice.

Fostul premier a fost reţinut în octombrie 2015, fiind învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. 

 

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *