Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la 25 Septembrie 2018
Abonamente

Actualitate 17 Iulie 2018, ora 07:40

Jurnal TV, acuzat că profanează imaginea marelui domnitor Ștefan cel Mare: este pus în aceeași oală cu criminalul Lenin!

Marime Font

 
 

Câteva zeci de persoane, între care veterani ai războiului de pe Nistru, angajați ai Academiei «Ștefan cel Mare» a Ministerului Afacerilor Interne, dar și simpli cetățeni, au pichetat în această seară sediul postului de televiziue Jurnal TV. Aceștia s-au arătat indignați de profanarea de către realizatorii emisiunii ”Ora de ras” a memoriei voievodului Ștefan cel Mare și Sfânt.

În opinia manifestanților, autorii acestei creații televizate au batjocorit numele domnitorului moldovean, prezentându-l într-un ”dialog de prost gust cu bolșevicul Lenin”.

«Cei care au luptat cu arma în mână pentru apărarea Republicii Moldova se arată indignați de profanarea numelui lui Ștefan cel Mare, în cadrul emisiunii Ora de Ras», a declarat un reprezentatnt al Academiei Ștefan cel Mare.«Nu putem tăcea. Vrem să fim auziți, Ștefan cel Mare este un ideal al nostru și ne doare când este pus la aceeași masă cu criminalul lenin», a spus un alt exponent al instituției sus-numite.

”Nu putem accepta ca criminalul bolșevic Lenin să fie prezentat ca un personaj corect și cumsecade, iar lui Ștefan cel Mare să-i fie atribuită calitatea de călău incult și agramat», se conține și într-un comnicat difuzat anterior de mai mulți veterani ai războiului de pe Nistru, cavaleri ai ordinului Stefan cel Mare, și membri sau foști angajați ai colectivului Academiei ”Ștefan cel Mare” a MAI.

”Ștefan cel Mare și Sfânt este unul din eroii neamului nostru, numele și memoria căruia au fosta cinstite sute de a ani de către întregul popor. Batjocura, necinstirea și spurcarea numelui lui Ștefan cel Mare și Sfânt este un act de înjosire a întregului popor”, consideră veteranii.

Conducerea postului de televiziune Jurnal TV a refuzat să discute cu protestatarii. Protestatarii au dialogat doar cu un reporter al canalului.
 
Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul