Actualitate

Jurnalist: Anatoli Cepiga a primit titlul de ”Erou al Rusiei” pentru evacuarea lui Ianukovici din Ucraina în 2014

Potrivit surselor lui Kanev, Cepiga a condus unitatea specială care l-a protejat pe Ianukovici la reședința sa din Mejigorie și apoi l-a transportat în Crimeea. Pentru această operațiune specială, Cepiga a primit titlul de erou al Rusiei.

Între timp, un fost coleg al lui Cepiga a declarat pentru Novaya Gazeta că titlul de Erou i-a fost atribuit „pentru Crimeea”. „Cu toate acestea, nu pot să ghicesc exact ce a facut Cepiga în Crimeea”, a spus sursa.

Jurnalistul Serghei Kanev a participat la investigația The Insider și Bellingcat despre Boșirov și Petrov. La sfârșitul lunii septembrie, el a părăsit Rusia, deoarece a primit informații că „urma să fie acuzat că încearcă să-și organizeze un atentat la viata lui Putin”.

”Ruslan Boșirov” și Alexand Petrov sunt acuzati de autoritatile britanice ca l-au otravit, in martie 2018, pe fostul colonel GRU Serghei Skripal in orasul Salisbury din Marea Britanie. În singura lor aparitie pe postul de propaganda RT, cei doi au negat ca ar avea vreo legatura cu cazul Skripal sau cu serviciile secrete ruse.

http://www.paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *