Actualitate

Jurnalist ucrainean: Rogozin a făcut scut din femei şi copii ca să ajungă în Moldova

 „Acesta se acoperă cu grija sa faţă de femei şi copii, pasageri ai avionului, viaţa cărora ar fi fost în pericol ca urmare a deciziei Bucureştiului. Însă, lui Rogozin nu i-a venit în cap să nu se urce la bordul unei curse, ştiind că se află sub mai multe sancţiuni. Femeile şi copiii, trebuiau să servească pentru acesta scut viu, cu ajutorul căruia urma să ajungă în Moldova şi să marcheze ziua ocupanţilor. Pur şi simplu, de această dată nu a fost să fie”, mai menţionează jurnalistul.

Petrişor Peiu, coordonator de departament la Fundaţia Universitară a Marii Negre (FUMN), a menţionat într-un articol pentru ziare.com, că Dmitri Olegovici Rogozin este un personaj excentric chiar şi pentru standardul rusesc al expresiei, având un parcurs interesant spre ierarhia Kremlinului. Trimisul special al preşedintelui Vladimir Putin pentru Transnistria, în Republica Moldova, Dmitri Rogozin, ameninţă cu sancţiuni punctuale la adresa persoanelor care au luat vinerea trecută decizia să nu permită aeronavei ruse să survoleze spaţiul aerian al României şi care, în acest fel, au făcut să eşueze vizita sa în Republica Moldova.

O declaraţie în acest sens a fost făcută de Dmitri Rogozin într-un interviu acordat sâmbătă presei ruse, din care un fragment a fost difuzat de postul de televiziune "Rossia 24". „Răspuns, desigur, va exista. Vom stabili cu exactitate cine a fost în spatele acestor decizii la Chişinău, Bucureşti, Budapesta, Bruxelles. Vom identifica persoanele care au luat aceste decizii. Sancţiunile noastre vor fi pe măsură şi foarte punctuale”, a avertizat vicepremierul rus.

Presa internaţională precizează că nici Ungaria nu i-a permis avionului în care se afla Rogozin să aterizeze pe aeroporturile sale până la clarificarea situaţiei, astfel încât nava a fost nevoită să aterizeze tocmai în Belarusi. România nu a permis avionului să survoleze spaţiul său aerian pe motiv că printre pasageri s-au aflat persoane împotriva cărora acţionează sancţiunile europene. Sancţiunile au fost impuse Federaţiei Ruse şi unui şir de persoane oficiale ale acestei ţări, inclusiv vicepremierul Rogozin, în urma anexării Crimeei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *