Ultima oră

Jurnaliştii cer anularea taxei locale de plasare a publicităţii

La 3 mai 2010, in Ziua Mondiala a Libertatii Presei, jurnalistii vor picheta institutiile statului (Parlamentul, Guvernul, Ministerul Finantelor), cerand anularea taxei locale pentru publicitate care a fost reintrodusa de la 1 ianuarie 2010. Decizia de a organiza actiunea de protest a fost
adoptata vineri, 23 aprilie 2010, la Adunarea Generala Anuala a membrilor API.

Anterior, si Grupul de Lucru Public-Privat Grupul de Lucru Public-Privat (GLPP) pentru Fortificarea Presei care reuneste reprezentanti ai autoritatilor publice centrale si ai mass-media a solicitat Guvernului R. Moldova sa initieze procedura legala de anulare a acestor modificari la Codul fiscal, introduse prin Legea nr. 108-XVIII din 17.12.2009. 

La Adunarea Generala, membrii API au mai examinat rapoartele de activitate in 2009 prezentate de presedintele, directorul executiv si Comisia de cenzori a API. Adunarea a aprobat proiectul unei strategii de promovare a asociatiei pentru urmatorii doi ani care va face parte din strategia de dezvoltare a API pentru o perioada mai lunga. 

Veaceslav Perunov, directorul ziarului „SP” din Balti a fost reales in functia de presedinte al API, iar Tudor Iascenco, directorul ziarului „Cuvantul” din Rezina – in functia de vicepresedinte, ambii pentru inca un mandat de doi ani.

Sursa: Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *