Externe

Jurnalistii chinezi, obligati sa studieze teoriile marxiste si comuniste ale presei

Autoritatile chineze intentioneaza sa introduca un nou sistem de formare profesionala a jurnalistilor, care va obliga ziaristii chinezi sa studieze teoriile marxiste si comuniste privind redactarea de stiri, potrivit Media Guardian.

Li Dongdong, directorul adjunct al Administratiei Generale a Presei si Publicatiilor, a declarat pentru ziarul South China Morning Post, ca unii dintre reporterii de pe continent strica reputatia jurnalismului chinez, deoarece nu sunt bine formati din punct de vedere profesional.

Teoriile comuniste sustin ca media trebuie sa sprijine relatia dintre putere si societate, nu sa actioneze ca o institutie care supravegheaza activitatea puterilor in stat, in favoarea cetateanului. Initiativa pare sa vizeze numai reporterii din China continentala.

Autoritatile chineze cenzureaza permanent media, dar masurile restrictive au devenit mai dure in ultimii ani, deoarece institutiile din sectorul in cauza au inceput sa obtina venituri semnificative din publicitate.

In 2008, jurnalistul Li Changqing a primit premiul Golden Pen pentru libertatea presei, din partea World Association of Newspapers, dupa ce a facut trei ani de inchisoare, ca urmare a faptului ca a scris un material despre aparitia unor cazuri de febra dengue in provincia Fuzhou, in 2004, inainte ca autoritatile sa fi recunoscut ca se confrunta cu aceasta problema.

Sursa: Antena 3

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *