Sport

Jurnalistii sportivi se pregatesc de jubileu

Cu o luna inaintea consemnarii Zilei internationale a jurnalistilor sportivi, executivul Asociatiei Presei Sportive din Moldova (APSM) a discutat si a aprobat conditiile desfasurarii editiei ordinare a Olimpiadei ziaristilor sportivi. Anul curent, aceasta competitie importanta a presarilor imbraca straie de sarbatoare, fiind a zecea la numar.

Competitia va demara traditional cu probele de aruncare a balonului de baschet si tenis de masa, care se vor desfasura in sala polivalenta de la Universitatea Cooperatist-Comerciala din Moldova. Pe 7 iunie, vor fi disputate, cu incepere de la ora 9.30, concursurile la ambele discipline.
Urmatorul turneu – la jocul de dame – va avea loc pe 14 iunie, la Scoala sportiva specializata din strada Vasile Lupu.
Pe 20 iunie vor concura cei mai buni jonglori ai mingii de fotbal, iar o zi mai tarziu, va fi desfasurata cursa de alergari pe distanta 1000 metri la patru categorii de varsta.
Sahul va incheia, pe 28 iunie, programul competitional al Olimpiadei ziaristilor sportivi. Ceremonia de premiere a laureatilor este programata pentru 2 iulie, in ajunul Zilei internationale a ziaristilor sportivi, instituita in 1995 de Asociatia Internationala a Presei Sportive (AIPS).
„Fondul de premiere pentru laureati va fi egal cu 20 mii lei (circa 1900 USD). In cadrul festivitatii vor fi omagiati si cronicarii care au marcat jubilee importante in ultimul timp", a declarat pentru presa presedintele APSM, Vladimir Colesnicenco.
La Olimpiada vor fi admisi numai membrii APSM, ziaristii care propaga cu regularitate, eficient, sportul de performanta si cel cu caracter de masa. Traditional, reprezentantul cotidianului TIMPUL este prezent aproape la toate probele sportive incluse in concurs. In concursul de atletism din anul trecut, reporterul nostru a acces pe podiumul de premiere.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *