Astăzi 23 Aprilie 2018, Luni - Ultima actualizare la ora 18:15
Abonamente

Actualitate 16 August 2017, ora 19:53

Jurnaliști bătuți și bruscați / Arhimandritul Nicolae, duhovnic-administrator la Ciuflea a sărbătorit cu LUX și FAST ziua de naștere

Marime Font

Arhimandritul Nicolae (Roșca), duhovnic-administrator al Mănăstirii „Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron” – Ciuflea dă o petrecere într-un local de lux din capitală cu ocazia aniversării a 50 de ani. 

„Astăzi, deși este POST, în incinta unui local de lux din parcul „Valea Trandafirilor”, preotul Fiodor Roşca, devenit, după ce a fost călugărit de către mitropolitul Vladimir, „Ieromonahul Nicolae” (foto din timpul slujbei), și-a sărbătorit ziua de naștere. El a împlinit 50 de ani.
Până vom publica imagini video de la această sărbătoare, la care paza a interzis accesul jurnaliștilor, BRUSCÂNU-I și chiar LOVINDU-I, în acest articol puteți afla detalii despre sărbătorit, a anunțat pe facebook jurnalistul Zdg, Victor Moșneag.

După ce în dimineața zilei de astăzi a fost oficiat un „serviciu divin praznical” la Mănăsirea Ciuflea cu prilejul zilei de naștere, către ora 13.00, în apropierea restaurantului Capitoles Park amplasat în parcul Valea Trandafirilor au fost parcate mai multe automobile scumpe, iar oaspeții preotului s-au îndreptat spre local, acolo unde accesul persoanelor străine este interzis și care este supravegheat de poliție și paznici.Nicolae Roșca este secretar mitropolitan, redactor-șef al publicației „Clopotnița Moldovei”, duhovnic-administrator al mănăstirii Ciuflea, președinte al Sectorului Sinodal Activitate Pastorală în MAI și Organele de Drept.

Acum două zile, la 14 august, arhimandritul a avut o întrevedere cu ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove.

Pe site-ul Mitropoliei se precizează doar că în cadrul întrevederii au fost discutate aspecte organizatorice cu privire la „oficierea Serviciului divin praznical din data de 16 august la Mănăstirea Sf. Mare Mucenic Teodor Tiron – Ciuflea, cu prilejul aniversării a 50 de ani din ziua nașterii Părintelui Arhimandrit Nicolae” și nu se spune nimic despre o petrecere organizată la un restaurant de lux din capitală cu această ocazie.

Fiodor Roșca, acesta este numele de mirean al arhimandritului Nicolae, este partener de afaceri cu Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Vladimir, mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, dar și vecin cu el.  Sursa: zdg.md

Prieten cu Dodon

TIMPUL a scris în 2011 despre legăturile lui Fiodor Roșca cu lumea politică. TIMPUL a relatat atunci că în acea perioadă întâlnirea comunistului (atunci, Dodon încă reprezenta PCRM-ul) cu slujitorii lui Dumnezeu a avut loc chiar la iniţiativa lui Fiodor Roşca. 

Conform informațiilor de pe site-ul Mitropoliei Moldovei, Fiodor Roşca este preşedintele Departamentului Mitropolitan Activitate Pastorală în Ministerul Afacerilor Interne şi Organele de Drept. Pe 8 aprilie 2013, mitropolitul Vladimir a oficiat slujba prin care l-a călugărit pe partenerul şi vecinul său, Fiodor Roşca, care a primit numele de Nicolae. „ÎPS Vladimir i-a adresat un cuvânt duhovnicesc, exprimându-şi nădejdea că această lepădare de lume a slujitorului va presupune mai multă rugăciune şi grijă pentru nevoitoarele şi enoriaşii mănăstirii”, se spunea într-un comunicat al Mitropoliei.

Continuarea pe zdg.md 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Editorial 23 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească).

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Constantin Tănase

„Un leu pentru Mitea”

Am intrat în iarnă și, de aici înainte, cât mai este până la primăvară?  

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Luna mai - primăvara literaturii

Luna mai e în fiecare an o lună a marilor festivaluri literare. În București are loc a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Poezie, unde nu au lipsit și nu vor lipsi poeții basarabeni, mulțumită Muzeului Național al Literaturii Române și celorlalți organizatori. Festivaluri vor fi...

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Când ne vom u(r)ni?

Discursurile despre unire sunt atât de multe și de diferite încât, dacă s-ar aduna textele scrise, am bate folclorul despre strigoi și vrăjitoare. Vorbim de reunire ca de ceva despre care bănuim că este, dar nu știm cum arată. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Găștile urii

Postam cu câțiva ani în urmă câteva gânduri pe o rețea de socializare. Revenind acum la notele de atunci, m-am gândit să le reiau și să le dezvolt, ca să înțelegem că lucrurile sunt întotdeauna mai complexe decât par la o primă vedere. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Aprilie 2018, de George Simion

Cum evităm înfrângerea la primăria Chișinăului pe modelul Maia Sandu?

Cartoful fierbinte al alegerilor pentru Primăria Chișinău a fost ca o grenadă dată în spațiul închis pentru majoritatea forțelor politice din R. Moldova. Și nu doar politice… Nici noi, unioniștii, nu aveam nevoie de aceste alegeri acum, în Anul Centenarului. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Primăvara primarilor

E trist sau vesel să ne pregătim de Paști în plină campanie electorală?

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Ferdinand – o poveste cu o singură pată

„Ferdinand” e o poveste perfectă pentru sărbătorile care se apropie. Fiind vorba de un film de animație 3D, din 2017, e recomandabil, în primul rând, copiilor. Animația, în regia lui Carlos Saldanha, a fost realizată după o carte pentru copii „Povestea lui Ferdinand”,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Răzvan Munteanu

SUA vs. Rusia: Resetarea relațiilor sau escaladarea tensiunilor globale

Oficialii de la Moscova și Washington au confirmat în această săptămână, înainte de Paște, invitația președintelui SUA, Donald Trump, de a se întâlni la Casa Albă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 9 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Darul și dăruitorul

Iepurașul mi se pare că e o invenție stranie de Paști, dar care bucură foarte mult copiii. Deci, nu mă amestec să pun la zid iepurașul, pe care și nepotul meu îl caută prin grădină.

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Aprilie 2018, de Silviu Tănase

Trei lucruri pe care nu le va face Dodon

În această săptămână, Curtea Constituțională, în unanimitate, a emis o nouă decizie istorică. Instituția, care este garantul Constituției, a emis o decizie ce i-a făcut pe mulți să ia apă în gură. N-am văzut reacții pe fond nici de la opoziția parlamentară sau...

() Citeşte tot articolul

Editorial 4 Aprilie 2018, de Moni Stănilă

Nu avem nimic, dar nimicul ne e suficient

Evenimentele de la Uniunea Scriitorilor, de pe 27 martie, au decurs foarte bine. Solemnitatea momentului a fost marcată de parastasul pentru membrii Sfatului Țării și scriitorii deportați, oficiat de preoții Mitropoliei Basarabiei. 

() Citeşte tot articolul

 

 Cele mai citite articole Timpul.md