Astăzi 19 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 17:58
Abonamente
 
 
 

Fotbal 6 Noiembrie 2015, ora 14:07

Karim Benzema a revenit la Real Madrid după ce anterior fusese învinuit de tentativă de șantaj

Marime Font

Francezul Karim Benzema, atacantul echipei spaniole de fotbal Real Madrid, inculpat în țara natală pentru tentativă de șantaj față de alt internațional din Hexagon, Mathieu Valbuena, cu un "sex-tape", a revenit la Madrid și a primit susținerea președintelui Florentino Perez, informează AFP. 

„Președintele clubului Real Madrid a avut o întâlnire cu atacantul său, în cursul căreia l-a asigurat de întregul său sprijin și de încrederea sa”, convins de „totala nevinovăție” a jucătorului său, a anunțat clubul într-un comunicat.

Anterior, în cursul serii, Real a precizat că jucătorul francez s-a "pregătit la centrul de antrenament al lui Real Madrid, unde a efectuat o ședință solitară în această după-amiază". Atacantul, accidentat la ischiogambieri, urmează un proces de recuperare.După 24 de ore de reținere la sediul poliției judiciare din Versailles, Benzema a fost acuzat joi de "complicitate la tentativă de șantaj și asociere la un grup infracțional în vederea pregătirii unui delict, care se pedepsește cu până la cinci ani de închisoare". El a fost plasat sub control judiciar cu interdicția de a intra în contact, pentru orice motiv, cu Mathieu Valbuena și cu celelalte persoane anchetate, conform parchetului din Versailles.

Procurorii investighează o plângere depusă în luna iunie de Valbuena, care a primit un apel anonim în care i se cerea suma de 150.000 de euro, în caz contrar urmând să fie făcut public pe internet cu clip video cu conținut sexual în care apărea jucătorul echipei Olympique Lyon. În fața anchetatorilor, Benzema a recunoscut că a discutat cu Valbuena despre acest clip.

Luna trecută, fostul internațional francez Djibril Cisse a fost arestat în acest caz, dar apoi a fost eliberat și s-a renunțat la acuzațiile formulate împotriva sa.

După ce a fost arestat miercuri dimineață, Benzema a "recunoscut că a intervenit pe lângă Valbuena la cererea unui prieten din copilărie", care a fost "contactat de escrocii care aveau în posesia lor clipul video".

„El a declarat că s-a înțeles cu prietenul său din copilărie legat de ce trebuia să spună pentru ca coechipierul lui să negocieze exclusiv cu ei”, a adăugat o sursă judiciară. Potrivit acesteia, Benzema a asigurat că „a vrut să-i facă un serviciu prietenului său”, fără a se gândi că-i face rău lui Valbuena.

Avocatul său, Sylvain Cormier, a reafirmat joi că jucătorul lui Real nu a fost implicat în afacere și „își proclamă inocența”. El a asigurat că Benzema „nu a recunoscut nimic”.

Cei trei presupuși șantajiști, care au fost arestați, au contactat în acea perioadă o a patra persoană, acest prieten din copilărie al fraților Benzema, pentru a-l folosi pe atacantul lui Real în tentativa lor de extorcare. Acest apropiat al lui Benzema a fost prezentat și el judecătorului. 

Sursa: agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md