Actualitate

Kasparov: Belarusul – cel mai probabil următoarea victimă a lui Putin

Următorul său pas va fi anexarea Belarusului sau continuarea agresiunii în Ucraina, ori chiar începutul unui ”război hibrid” împotriva țărilor NATO, a declarat Kasparov, într-un interviu acordat publicatiei Obozrevately.

„Pentru Putin și amicii săi, agresiunea externă devine singura modalitate de a menține autoritatea. Există diverse variante despre ce vor face în continuare – de exemplu, vor anexa Belarusul, vor continua agresiunea în Ucraina sau chiar vor provoca țările NATO. Anexarea Belarusului este cea mai probabilă pentru că se va face fără vărsare de sânge. Fost ”kgb-ist”, Putin nu este un om al razboiului, nu-i place ideea de victime în masă, iar populația nu este pregătită să susțină un astfel de război”, a subliniat Kasparov.

În ceea ce privește atacul militar asupra Ucrainei, potrivit opozantului, acest lucru este puțin probabil, pentru că Putin a ajuns la punctul în care oricare dintre acțiunile sale va întâmpina un nivel de rezistență mult mai puternic.

„Orice ofensivă în Ucraina va aduce pierderi disproporționate armatei sale, pentru ca armata ucraineană este mult mai bine pregătită. Și nici locuitorii din Harkov sau regiunile sudice nu îi vor mai întâlni pe ruși cu flori. Din disperare de cauza, Putin poate decide să testeze NATO, ca sa vada daca se ridica la ”inaltimea sa”. Și desigur, vor continuă ”războaiele hibride” cu Occidentul, ceea ce, din punctul său de vedere, îi oferă cel mai mare beneficiu „, a concluzionat opozantul rus.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *