Kebap de post
INGREDIENTE:
250g de seitan
6 chifle sau pită
1 ceapă roşie
1/2 ardei gras roşu
1/2 ardei gras galben
6 frunze de salată
iaurt vegan
INGREDIENTE PENTRU MARINAT:
1 linguriţă de pudră de ceapă
2 linguriţe de pudră de usturoi
2 linguriţe de pudră de cumin
1 linguriţă de pudră de curry
1 linguriţă sos de soia
4 linguriţe de tahini
1 linguriţă suc de lămâie
piper negru după gust
MOD DE PREPARARE:
Taie legumele şi seitan-ul în felii şi lasă-le deoparte. Amestecă într-un bol toate ingredientele pentru marinat, adaugă seitan-ul şi amestecă cu o lingură sau folosind mâinile. Acoperă bolul cu o cârpă sau folie de împachetat şi lasă compoziţia în frigider timp de 1-2 ore. Preîncălzeşte cuptorul la 180ºC. Adaugă seitan-ul într-o tavă în cuptor şi lasă-l la gătit timp de 25 de minute, până prinde o culoare aurie. Amestecă la fiecare 10 minute. Încălzeşte pita cu ajutorul cuptorului şi umple-o cu seitan, legume şi puţin iaurt după gust.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!