Astăzi 22 Februarie 2018, Joi - Ultima actualizare la 21 Februarie 2018
Abonamente

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Externe 11 Februarie 2016, ora 17:04

Kiev: Rusia nu a respectat niciun punct al acordurilor de la Minsk

Marime Font

În calitate de semnatara al acordurilor de la Minsk, documente care includ Memorandumul, protocolul de la Minsk și pachetul cu privire la punerea în aplicare a acordurilor, Federația Rusă nu a respectat niciunul dintre punctele prevazute in aceste documente.

Anunțul a fost făcut de Mariana Beţa, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean, citată de „Interfax-Ucraina”.

„Situatia curenta este urmatoarea. Niciunul dintre puncte nu a fost realizat. Grupările armate ilegale controlate de Rusia continuă să tragă în mod sistematic și intensiv spre pozițiile fortelor ucrainene. În luna ianuarie au fost inregistarte 1.200 de atacuri de-a lungul liniei de demarcație. Au fost consemnate inclusiv cazuri de utilizare a armamentului greu fix ..”, – a spus Beţa.Ea a amintit numeroasele cazuri de obstrucționare de catre militantii rebeli a activității Misiunii speciale de monitorizare a OSCE, în special, refuzul accesului la frontieră, sau tiruri spre reprezentantii Misiunii.

„Partea rusă continuă să livreze speratistilor, peste frontiera necontrolata de autoritatile de la Kiev, echipamente militare și mercenari” – a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, adăugând că grupurile armate ilegale beneficiaza de sprijin logistic cuprinzător din partea Rusiei.

În plus, în interesul separatistilor, armata rusa efectueaza recunoaștere aeriană în zona folosind drone.

Beţa a amintit şi dovezile SBU privind colaborarea cu teroriștii a ofițerilor rusi care lucrează la Centrul comun pentru controlul și coordonarea încetarii focului.

„Astfel de acțiuni contravin angajamentelor asumate de Rusia pentru o soluționare pașnică, indică o lipsă absoluta a dorinței de a-și îndeplini obligațiile asumate în cadrul acordurilor de la Minsk, amenință cu întreruperea procesului de reglementare pașnică a situației din Donbas”, – a spus Beţa.

„Facem apel la comunitatea internațională să crească presiunile asupra Federației Ruse cu scopul asigurarii implementarii în totalitate a acordurilor de la Minsk ” – a spus ea.

Pe 20 ianuarie 2016, directorul Departamentului de Politici și Comunicațiilor al MAE ucrainean, Alexei Makeev a remarcat faptul că dupa aproape un an de la data semnării acordurilor de la Minsk, din toate punctele setului de măsuri pentru rezolvarea situației din Donbas a fost realizat numai articolul privind reactivarea Grupului de contact tripartit.

Sursa: paginaderusia.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:45

Omul pentru om e lup

Omul pentru om e lup Din editia print

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Februarie 2018, ora: 08:38

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin

Cum a căutat un preot dreptate la Stalin Din editia print

( ) Citeşte tot articolul


Editorial 21 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Chișinău – o cauză pierdută

Ori de câte ori călătoresc undeva nu mă pot abține să nu compar situația altora cu cea de la noi. Mai ales acum că am călătorit în Ucraina, la Odesa. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Inițiere în dialog

Îmi amintesc deseori de profesorul meu de Noul Testament din primii ani de facultate. El ne cerea insistent să nu intrăm în polemici. Nici într-un caz cu cei care vor să ne demonstreze că ei au dreptate. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Constantin Tănase

De ce Roșca atacă intelectualitatea

Scrisoare către învățătorii și profesorii din școli, licee, colegii și universități 

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Februarie 2018, de Dan Nicu

Comratul „la datorie” din nou împotriva unioniştilor

Găgăuzii ar trebui informați despre beneficiile unirii în limba lor și în cea rusă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 19 Februarie 2018, de Moni Stănilă

Postul Mare

Începe din nou Postul Mare. O perioadă de bucurii duhovnicești, de timp pentru suflet, de slujbe minunate, de pocăință încununată de înviere.  

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul