CSI / Rusia

Kievul A ACUZAT Moscova că a încercat să INTERVINĂ militar în Ucraina sub pretext umanitar

”A avut loc o gravă provocare din partea Federației Ruse care ar fi putut duce la evenimente cu totul neașteptate și la escaladarea amenințărilor”, a afirmat Cealîi într-o declarație pentru televiziunea ucraineană, după cum relatează agenția amintită.

”Un convoi enorm se îndrepta către granița ucraineană, însoțit de militari și de vehicule ruse, convoi ce ar fi fost convenit cu Comitetul Crucii Roșii. Convoiul umanitar urma să intre pe teritoriul ucrainean cu trupe de menținere a păcii, evident pentru a provoca un conflict major”, a adăugat reprezentantului președinției ucrainene.

În context, Unian menționează că afirmațiile conform cărora convoiul ar fi fost convenit cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii au fost dezmințite de instituția umanitară.

Potrivit lui Valeri Cealîi, președintele Petro Poroșenko a convocat de urgență o reuniune cu structurile de forță și a avut discuții telefonice cu mai mulți lideri occidentali.

Cealîi a precizat că în prezent pericolul unei provocări a fost înlăturat, subliniind totodată că ministrul ucrainean de externe Pavlo Klimkin a avut o convorbire cu omologul său rus Serghei Lavrov, care a dat asigurări că convoiul va fi oprit.

Rusia a propus de mai multă vreme să efectueze o ‘misiune umanitară’ sau să creeze coridoare umanitare pentru a veni în sprijinul populației din estul Ucrainei, unde de aproape patru luni au loc confruntări între forțele Kievului și separatiștii proruși.

sursa: unian.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *