Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:50
Abonamente

Actualitate 15 Septembrie 2018, ora 08:37

Kirill Martînov: „În aventurile lui Boșirov și Petrov factorul cheie a fost idioțenia“

Marime Font

Nu mă pricep la scandaluri de spionaj, dar de mulți ani cercetez prostia umană. Și axioma binecunoscuta a studiilor privind prostia este că oamenii tind să subestimeze în mod sistematic cantitatea de acțiuni stupide din jurul lor. De aici vin teoriile conspirației care introduc metapozitia geniului manipulator care se afla întotdeauna în spatele scenei“, – scrie profesorul Kirill Martînov, pe pagina sa de Facebook.

Redam textul autorului in continuare.

„Eu cred că toate informațiile confirmă faptul că prostia a fost factorul cheie în aventurile lui Boșirov și Petrov. Aceasta este explicația cea mai simplă și rațională. Înțeleg că prezenta marilor noastre servicii secrete și a prostiei in aceeasi sentinta pentru mulți ar parea sacrilegiu, dar ce poti sa faci daca asa este?Boșirov și Petrov, acești doi antreprenori mediocri, au ajuns la Salisbury pentru a pune otravă pe clanța ușii de la casa lui Skripal. Se miza pe faptul că, atunci când un bătrân va ajunge la spital, cu simptome neclare, va fi diagnosticat cu o boală tipică vârstei, vor consemna data decesului și toti vor uita incidentul. Partea cel mai inteligenta în aceasta schema a fost asociată cu wunderwaffenul nostru rusesc, executantii fiind alesi în conformitate cu primitivitatea sarcinii, adica sa trateze cu otrava clanța usii și să plece fără sa lăse vreo urmă sau să atragă atenția.

Apoi multe lucruri din aceasta operatie au iesit eronat: autoritățile ruse au fost acuzate de atac chimic pe teritoriul britanic asupra unor cetățeni britanici. Câteva luni toată propaganda rusa râdea în nas Occdientului, repetand la unison acel highly likely folosit de Londa pentru a acuza serviciile secrete ruse. Iar când au fost publicate fotografiile lui Bosirov și Petrov – cu gecile lor de cocalari – din acest moment problema s-a ingrosat…se vorbeste acum despre noi sancțiuni dure.

Decizia cu privire la ce să facă cu aceasta noua situție a trebuit să fie luata de persoanele cele mai competente din țară, adica de președinte (Putin). El a făcut o declarație că Boșirov și Petrov au fost găsiți și sunt niste ”baieti simpli”. Între timp, execuantii își pregăteau povestea – sunt homosexuali implicați în afacerile cu mancarea pentru sportivi.

Aici, autoritățile ruse au făcut aceeași greșeală ca și în cazul wunderwaffenului, au crezut ca doua brute idioate vor putea fi convingători cu Simonian (redactorul sef RT care le-a luat interviu). Ca doar sunt spioni ruși, într-o săptămână puteau învăța pe de rost propria poveste și s-o prezinte?

Decizia de a-i scoate la vedere pe Boșirov și Petrov a fost luata de Putin, asa ca nimeni nu a îndrăznit s-o anuleze. Același lucru s-a întâmplat recent cu discursul lui Putin despre reforma sistemului de pensii – conținutul său a fost inițiativa sa personală.

Competența în această poveste este o funcție simplă a autoritarismului. Enjoy, acum așa va funcționa sistemul”.

Sursa: http://www.paginaderusia.ro/

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md