Actualitate

Klaus Iohannis: Mă voi vaccina anti-COVID public, pe 15 ianuarie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți seară, într-o conferință de presă, că se va vaccina anticoronavirus, public, pe 15 ianuarie.

Șeful statului le-a explicat jurnaliștilor prezenți la conferința de presă organizată la Palatul Cotroceni de ce nu s-a vaccinat împotriva COVID-19 până acum:

"Decizia a fost să fie vaccinat în primul rând personalul medical, și acest lucru se întâmplă. Nu am dorit nici eu nici premierul să ne băgăm în față, ar fi fost probabil mesajul greșit, dar vineri începe a doua etapă de vaccinare, în care este prevăzută vaccinarea personalul din învățământ, peste 65 de ani, cu boli cronice, dar și a personalului esențial. Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua eu mă voi vaccina public vineri, 15 ianuarie", a declarat președintele Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, vaccinarea în masă reprezintă singura soluție pentru a ne reîntoarce cât mai rapid la normalitate. "Este esențial ca această campanie de vaccinare să reușească pentru a putea obține imunizarea populației la nivel național. Sunt convins că efortul susținut al întregii societăți timp de un an va fi răsplătit în 2021 dacă până în vară vom putea vaccina un procent semnificativ din populație. Până atunci, măsurile de protecție rămân imperative. Suntem încă departe de o incidență care să permită relaxarea restricțiilor", a adăugat șeful statului.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *