Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:50
Abonamente

Actualitate 31 August 2018, ora 09:32

Klaus Iohannis: „Ne dorim o societate care să-i prețuiască pe cei care folosesc corect limba română”

Marime Font

Astăzi este Ziua Limbii Române, iar președintele Klaus Iohannis spune că își dorește o societate care să îi prețuiască pe cei care o cunosc și o vorbesc corect.

Șeful statului i-a decorat ieri la Cotroceni pe foștii și actualii profesori de Română care predau la școlile și în universitățile din străinătate.

Klaus Iohannis a avut, însă, și un mesaj pentru românii din diaspora: să se întoarcă acasă atunci când educația va fi și în România un sistem coerent și predictibil, pentru copiii lor.



“O şcoală performantă, cu dascăli dedicaţi, formează oameni demni şi corecţi, care lasă în urma lor o lume mai bună. Doar astfel le permitem copiilor să-şi atingă întregul potenţial şi să contribuie, cu talentul şi munca lor, la dezvoltarea unei societăţi din care să nu ne mai dorim să plecăm ci, dimpotrivă, în care să năzuim să ne întoarcem cât mai grabnic. O societate care să-i preţuiască pe cei care folosesc corect limba română, apreciind şi respectând tot ce ne leagă de bogata noastră moştenire culturală”, a precizat Klaus Iohannis, adăugând că acestea sunt câteva din motivele pentru care a iniţiat proiectul ‘România Educată’.

Veniți de peste tot din lume, profesorii i-au atras atenția lui Klaus Iohannis că predarea în limba română depinde tot mai mult de sprijinul privat.

O profesoară din regiunea Transcarpatia a vorbit de dificultățile românilor din Ucraina pentru a învăța în limba maternă.

europafm.ro

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul



Opinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md