Astăzi 19 Octombrie 2018, Vineri - Ultima actualizare la ora 18:02
Abonamente

 

 
 

Ultima oră 11 Octombrie 2018, ora 08:05

Kokorin şi Mamaev, „inamici publici" în Rusia! Carierele li se prăbuşesc, toţi îi pun la zid şi greul abia urmează: de la vedetele naţionalei, la deţinuţi celebri?

Marime Font

Aleksandr Kokorin (27 de ani) şi Pavel Mamaev (30 de ani) se confruntă cu mari probleme, după ce au avut proasta idee de a bate un funcţionar din Ministerul de Comerţ al Rusiei, la începutul acestei săptămâni. Cei doi fotbalişti sunt puşi la zid de oficialii echipelor de care aparţin, vor fi concediaţi de Zenit şi FK Krasnodar şi ar putea chiar să fie trimişi la închisoare pentru cinci ani.

Fotbaliştii cu 62 de meciuri în naţionala Rusiei (47 de selecţii strânse de Kokorin şi 15 de Mamaev) sunt, acum, etichetaţi drept huligani, iar liga de fotbal din Rusia nu s-a jucat cu cuvintele într-un comunicat oficial pe care l-a emis în această dimineaţă: "Liga Rusă este scandalizată de comportamentul celor doi şi condamnă modul huliganic în care au acţionat. Acest comportament nu umbreşte doar numele glorioase ale celor două cluburi, ci întreg fotbalul din ţara noastră. Cei responsabili trebuie pedepsiţi în cel mai aspru mod cu putinţă. Nu există loc pentru huligani în fotbal", susţin conducătorii ligii, completaţi de Igor Lebedev, un oficial al Federaţiei Ruse de Fotbal, care merge chiar mai departe: "Cred că autorităţile statului vor cataloga acţiunea lor ca fiind huliganism şi pedeapsa pentru asta este una destul de severă. Până la 5 ani de închisoare".

OUT de la echipele de clubTransformaţi din vedete în indezirabili în Rusia, Kokorin şi Mamaev au intrat într-un cerc al problemelor care nu se mai termină. Pentru că niciun club din Rusia nu poate accepta fapte precum cea comisă de cei doi luni dimineaţă într-o cafenea din Moscova, măsurile vin foarte repede şi sunt foarte dure pentru ambii sportivi. Primii care au reacţionat au fost cei de la Zenit: "Suntem foarte dezgustaţi şi indignaţi de tot ce s-a întâmplat ieri la Moscova cu Aleksandr Kokorin. Nu credem că este necesar să vorbim acum despre modul în care va fi sancţionat jucătorul. Pedeapsa va veni, dar în acest moment clubul şi toţi fanii nu simt decât un mare sentiment de mâhnire deoarece unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti ai ţării s-a comportat într-un mod dezgustător. Aşteptăm verdictul autorităţilor, dar din punct de vedere uman şi emoţional tot ce s-a întâmplat este foarte ruşinos", este comunicatul clublui.

Dacă fosta echipă a lui Mircea Lucescu s-a ferit să anunţe o decizie clară privind viitorul lui Kokorin, FK Krasnodar nu l-a iertat pe Mamaev. Contractul îi va fi reziliat, iar cariera sa va continua în altă ţară, dacă va scăpa de pedeapsa cu închisoarea: "Căutăm metode de a încheia contractul cu acest jucător. Din păcate, toate aceste înţelegeri sunt făcute în aşa fel încât sportivii profesionişti să fie protejaţi până la cel mai mic detalii. Vom face însă tot ce ne stă în putinţă ca să-l dăm afară".

Acum, situaţia creată de cei doi e dezbătută pe toate posturile TV din Rusia, iar ghinionul lui Kokorin şi Mamaev este că nu se află în centrul primului scandal. În 2016, chiar în timpul Campionatului European, cei doi au fost acuzaţi că au cheltuit 250.000 de euro doar pe şampanie într-un club din Monte Carlo şi, chiar dacă au negat, gestul lor a fost catalogat ruşinos chiar şi de către Vladimir Putin.

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 19 Octombrie 2018, ora: 11:30

Poate SUA determina Coreea de Nord să renunțe la arme nucleare?

Poate SUA determina Coreea de Nord să renunțe la arme nucleare? Din editia print

 În ciuda unui start fals, Statele Unite ar putea încă încheia un tratat de denuclearizare cu Coreea de Nord. Doar să nu interpreteze greşit semnalele.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Octombrie 2018, ora: 11:06

Ortodoxia, cea mai eficientă armă a lui Putin în România

Ortodoxia, cea mai eficientă armă a lui Putin în România

 Pentru că percepția Rusiei în opinia publică românească este preponderent negativă, cea mai eficientă metodă de a mai reduce din resentimente este dialogul ecumenic ortodox.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 19 Octombrie 2018, ora: 00:50

Festivalurile și gunoiul

În R. Moldova, ar trebui să fie instituită o medalie pentru Festivalul Anului, și alta pentru Murdăria Anului, care rămâne după aceste petreceri

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 18 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Interimatul – o situație de luat în seamă?

Știm noi foarte bine cum merg treburile din patru în patru ani. Toate partidele de la putere se apucă de proiecte în ultimul an de mandat. Și se apucă serios.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

De ce la moldoveni omul rău îl conduce pe omul frumos?

Din punct de vedere lingvistic, antonimul omului frumos e omul urât, din punctul de vedere al moralei însă antonimul omului frumos e omul rău.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Să fie paradis

Săptămâna aceasta am fost la o întâlnire cu fascinantul scriitor Matei Vișniec în cadrul Festivalului Internațional de Teatru FESTIS, ediția a III-a, de la Chișinău, unde a fost proiectat filmul documentar „Parisul lui Matei”, realizat de TVR Iași.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 15 Octombrie 2018, de Dan Nicu

Tiraspol-Chişinău: rachete contra concesii

Începând de marţi, 9 octombrie, automobilele înmatriculate în regiunea transnistreană sunt admise în traficul internaţional, primind „plăci neutre”, aprobate de Chişinău.

() Citeşte tot articolul

Editorial 11 Octombrie 2018, de Constantin Tănase

Nopțile Moldovei suverane

(Pastel politic, compus din mai multe părți despărțite noaptea de Găinușa cerească) Deschide, mândruță, ușa Că răsare Găinușa…

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Octombrie 2018, de Moni Stănilă

Cultura sarmalelor

Pe 23 septembrie, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” a avut loc un eveniment, organizat de Asociația Bibliotecarilor din Moldova, Programul Novateca, Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă”, Biblioteca...

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Octombrie 2018, de Silviu Tănase

Cine sunt cei care au luptat ca 10TV să rămână fără finanțare și să-și sisteze activitatea?

Am decis să înșir totuși câteva gânduri referitoare la ultimul scandal generat de „prietenii strategici” ai ziarului TIMPUL, deși inițial intenționam să nu reacționăm în niciun fel.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md