Actualitate

Krasnoselski pregătit de negocieri

„Oficial, nu am înaintat nicio cerere privind desfășurarea unei întâlniri, dar am spus de nenumărate ori că sunt pregătit să mă întâlnesc cu orice oficial de la Chișinău. Acum declar deschis și mă adresez către domnul Filip cu rugămintea de a organiza și desfășura o întâlnire”, a declarat Krasnoselski.
Krasnoselski și-a mai exprimat nemulțumirea privind „înghețarea” procesului de negocieri în formatul „5+2” și a amintit că încă în martie s-a adresat către toți membrii formatului privind convocarea acestora.

„Transnistria este un participant cu drepturi și obligații egale la procesul de negocieri. Faptul dat deranjează enorm Chișinăul, iar acesta este motivul pentru care se tergiversează convocarea mesei de negocieri”, a mai adăugat liderul separatist.
Krasnoselski a criticat decizia Curții Constituționale de la Chișinău privind calificarea trupelor militare ale Federației Ruse aflate în regiunea transnistreană ca fiind neconstituționale.

„Vă declar ferm, fără dorința transnistrenilor nimeni și niciodată nu va evacua trupele pacificatoare din transnistria. Reiterez că trupele pacificatoare sunt actualul garant al securității noastre”, a afirmat Krasnoselski.
Amintim că pe data de 30 martie anul curent, liderul separatist a avut o întrevedere cu președintele Republicii Moldova Igor Dodon. Aceștia au au luat mai multe hotărâri comune, inclusiv să semneze o scrisoare pe numele ministrului de Externe al Austriei, Sebastian Kurz, prin care să ceară convocarea reuniunii a formatului de negocieri „5+2” pe marginea subiectului punctului comun de trecere moldo-ucrainean de la Cuciurgan. Însă totul a rămas doar la nivel de discuție, Krasnoselski exprimâdu-și de nenumărate ori dezamăgirea în președintele R. Moldova.

Deschide.md

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *