Kremlinul s-a pronunțat împotriva creării unei zone de interdicție aeriană în Siria

publicat în CSI / Rusia pe 18 Februarie 2016, 15:02

Kremlinul, prin purtătorul său de cuvînt Dmitri Peskov, s-a pronunțat joi împotriva creării unei zone de interdicție aeriană în Siria, respingînd astfel o propunere în acest sens a cancelarului german Angela Merkel, informează Interfax.

"Problema este că acolo au loc acțiuni intense împotriva organizațiilor teroriste. De aceea este puțin probabil ca un astfel de regim (de interdicție aeriană) să contribuie la eficacitatea luptei noastre cu terorismul'', a afirmat Peskov, potrivit agenției de presă ruse.

Cancelarul Angela Merkel, care a criticat recent Rusia pentru bombardamentele din Siria, a declarat într-un interviu publicat marți în ziarul german Stuttgarter Zeitung, că, "în actuala situație, ar fi util dacă ar exista o zonă în care niciuna dintre părțile beligerante să nu desfășoare atacuri din aer, un tip de zonă de interdicție aeriană".

Comentînd propunerea șefului guvernului de la Berlin, ministrul rus de externe Serghei Lavrov a apreciat că această inițiativă nu este a cancelarului Merkel, ci a Turciei, țară care s-a pronunțat pentru crearea unei astfel de zone, mai scrie Interfax.

sursa: moldpres.md