Actualitate

Kremlinul s-a supărat de Igor Dodon pe care îl suspectează de „lipsă de sinceritate”

„Lui Neguță i-a fost declarat un protest hotărâtor în legătură cu recenta creștere a restricțiilor nejustificate de intrarea în Republica Moldova pentru jurnaliștil, delegații oficiale, politologi, oficiali, ofiteri ai contingentului de menținere a păcii și simpli cetățeni ruși. Aceste acțiuni neprietenoase sunt contrare nu doar spiritului și literei Tratatului de prietenie și cooperare între Federația Rusă și Republica Moldova, dar și intereselor fundamentale ale țărilor și popoarelor noastre și, de asemenea, pun sub semnul întrebării sinceritatea declarațiilor oficialilor Republicii Moldova și asigurările privind disponibilitatea de a construi relații constructive cu Federația Rusă pe bază de parteneriat”, se arată în declarația Moscovei.

Desi nu se mentioneaza numele oficialilor din Republica Moldova ale caror declaratii ”privind disponibilitatea de a construi relații constructive” sunt puse la indoiala, este vorba cu siguranta despre presedintele prorus Igor Dodon, care in vizitele sale dese la Moscova a asigurat Kreminul ca Moldova doreste un ”parteneriat strategic” cu Rusia.

Ministerul rus de Externe a înmânat ambasadorului Moldovei o notă de protest și a cerut măsuri imediate și eficiente pentru a preveni pe viitor astfel de incidente.

Reactia revoltata a MAE rus vine dupa ce, recent, autoritatile moldovene au intors din drum doi jurnaliști ruși care incercau sa intre in Moldova.

De asemenea, tot recent, grănicerii moldoveni nu au permis intrarea în țară a unei delegații ruse care sosea la un forum economic de cooperare „Moscova-Bălți-Moldova“, finanțat de Rusia. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *