Kremlinul, supărat pe primarul Moscovei

publicat în Actualitate pe 12 Septembrie 2010, 09:24

 Canalul de televiziune rus NTV, care reflectă punctele de vedere ale Kremlinului, a difuzat vineri un reportaj critic la adresa primarului Moscovei, Iuri Lujkov, într-un atac fără precedent la adresa acestuia în ultimii 18 ani.

 Acuzaţiile includ faptul că Lujkov nu şi-a întrerupt vacanţa în momentul în care capitala rusă se confrunta cu temperaturi de peste 40 de grade şi cu smogul provocat de incendiile de pădure. Au fost luate în vizor şi afacerile soţiei edilului, Elena Baturina.

Intitulat „afacerea caschetei" (Kepka), reportajul prezintă o imagine mai degrabă negativă a primarului, descris drept un ţăran interesat mai mult de hobby-ul său, apicultura, decât de administrarea capitalei ruse. Lujkov, confruntat cu critici tot mai intense, a dezminţit acuzaţiile de corupţie.

NTV, al cărui atac la adresa primarului Moscovei este fără precedent, aparţine grupului Gazprom, iar difuzarea reportajului pare să fi fost încurajată de Kremlin.

Lujkov a fost numit în funcţie în 1992 de fostul preşedinte Boris Elţîn şi de atunci a tot fost reales. Oficiali ai Kremlinului l-au acuzat pe Lujkov şi că încearcă să creeze diviziuni între preşedintele Dmitri Medvedev şi premierul Vladimir Putin. 

Sursa: Adevarul.ro