Politică

La 6 decembrie vom sti cine va fi presedintele Romniei, iar la 7 decembrie – daca RM va avea presedinte

In RM, pentru turul doi al alegerilor prezidentiale din Romania, vor fi deschise acelasi numar de sectii de votare, au comunicat pentru MOLDPRES surse de la Ambasada Romaniei. Potrivit lui Ionel Dumitru, consilier in cadrul Ambasadei, pentru turul doi nu vor fi schimbari in ceea ce priveste numarul sectiilor de vot – modul de organizare a fost prestabilit de Ministerul Afacerilor Externe de la Bucuresti pentru ambele tururi de scrutin si nu poate fi modificat.

Reprezentantul Ambasadei a spus ca e la curent cu problemele legate de afluxul mare de votanti, inregistrat duminica trecuta la sectiile din Chisinau, insa si-a exprimat speranta ca de data aceasta va fi mult mai usor, deoarece si procedura de votare va fi mai rapida. La scrutinul de duminica trecuta, alegatorilor li s-au inmanat trei tipuri de buletine – unul pentru alegerea presedintelui Romaniei si doua pentru referendumul national, ceea ce a luat mult timp votantilor. La 6 decembrie cetatenii romani doar vor avea de ales intre cei doi candidati – Traian Basescu si Mircea Geoana. Din cele 13 sectii de votare, patru vor fi amplasate la Chisinau si cate una la Orhei, Nisporeni, Ungheni, Balti, Cahul, Giurgiulesti, Anenii Noi, Causeni si Soroca.

Parlamentul va discuta in cadrul sedintei de vineri proiectul de hotarare privind desfasurarea la 7 decembrie a alegerilor repetate a presedintelui RM. Proiectul de hotarare a fost inclus pe ordinea de zi de catre Biroul permanent. La 7 decembrie va fi ultima incercare de alegere a sefului statului. In cazul in care aceasta va suferi esec, parlamentul urmeaza a fi dizolvat si anuntate alegeri anticipate.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *